Mircea Daniel Simion, salvator de profesie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Simion este de aproape trei ani subofiţer în cadrul Inspectoratului pentru Situuaţii de Urgenţă Buzău şi lucrează în echipajul modulului SMURD. A văzut multe nenorociri, dar este un profesionist şi reuşeşte să nu se lase copleşit şi să îşi facă datoria cât mai bine.

A venit în această meserie din viaţa civilă, dar s-a acomodat uşor la rigorile militare şi la specificul meseriei. A pus totul în balanţă în momentul în care s-a înscris la examenul pentru postul de subofiţer, inclusiv riscurile la care urma să fie expus.

Pentru că angajaţii de la ISU sunt în majoritate pompieri, Mircea Simion a participat şi el, la început, la misiuni de stingere a incendiilor şi a avut parte de botezul focului.

„ Era un incendiu de vegetaţie destul de urât, undeva pe la Berca, suprafaţa arsă mare, vântul nu ne ajuta deloc, dar în cele din urmă, cu ajutorul localnicilor am reuşit să îl stingem. M-am întors cu hainele sfâşiate de acolo", îşi aminteşte plutonierul major Mircea Simion.


Fiecare misine este dificilă


Din anul 2008, când Inspectoratul a fost dotat cu ambulanţă SMURD, în fiecare dimineaţă când intră în tură ia maşina în primire, iar când sună alarma lasă totul deoparte şi pleacă în misiune alături de ceilalţi membri ai echipajului.

Are mari satisfacţii când reuşeşte să salveze vieţi, aceste momente fiind legate în general de accidentele rutiere. Eşecuri nu a avut până acum şi este fericit că nu i-a murit nici un pacient.

„Nu ni s-a întâmplat să preluăm pacientul cu funcţii vitale şi să moară în drum spre spital. Au fost însă şi destule cazuri în care am găsit pacienţii decedaţi sau în stop cardio-respirator" ,spune Mircea Simion.

Întrebări şi răspunsuri:


Vă marchează evenimentele cu urmări tragice?
Asta ne este meseria şi pentru asta am fost instruiţi. Trebuie să trecem peste astfel de momente, să ne gândim mai degrabă la cele în care reuşim să salvăm semenii. Până la urmă, este o meserie ca oricare alta. Trebuie să ne facem treaba cu simţ de răspundere.

Ce faceţi în afara serviciului?
În primul rând sunt lângă familie, fetiţa mea care îmi ocupă tot timpul. Ieşim destul de des la plimbare prin ţară sau la iarbă verde. Sunt responsabil nu numai la locul de muncă ci şi acasă. Câteodată merg la pescuit. Acolo încerc să mă deconectez.

PROFIL
Născut: 14.10.1972 Buzău
Ocupaţia: subofiţer, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău
Familie: căsătorit, un copil

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite