Militarii buzoieni îşi construiesc biserică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Militarii din Buzău vor avea în curând o biserică a lor. Iniţiativa construirii unui lăcaş de cult aparţine preotului garnizoanei Alexandru Tudose care a făcut demersuri în acest sens atât la ierarhii Bisercii cât şi la superiorii săi din armată.

Biserica va fi construită în incinta Comandamentului Operaţional Întrunit şi chiar dacă va fi o bisercă militară, civilii care vor dori să participe la slujbe vor avea acces nerestricţionat. „În Buzău există trei capele militare, dar este nevoie de o biserică în care să poată intra oricine doreşte. Suntem în acest moment pe „sens unic”, avem susţinere pentru realizarea acestui proiect, inclusiv din partea comandantului” ne-a declarat preotul Alexandru Tudose. Problema terenului a fost deja rezolvată, urmând să fie găsite şi fondurile necesare construirii bisericii. O parte din bani au venit din donaţii şi a fost înfiinţată o fundaţie cu scopul de a atrage finanţare pentru a duce la bun sfârşit proiectul.

Biserică românească şi în Afganistan

Ca preot militar Alexandru Tudose nu este la prima experienţă de acest gen. El a reuşit în timpul unei misiuni în Afganistan să ridice într-un timp foarte scurt o biserică din lemn în baza unde erau cantonate trupele româneşti.Preotul spune că atunci a primit un ajutor substanţial din partea soldaţilor americani, care apoi nu au ezitat să participe la slujbele ortodoxe oficiate în biserică.  

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite