Mihaela Labeş, pictoriţa pasionată de handbal şi fotografie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar 14 ani îşi împarte timpul între temele de la şcoală şi pasiunile sale deloc puţine. Timpul liber şi-l împarte între desen, sport, fotografie şi muzică.

Pasiunea Mihaelei pentru pictură i-a fost transmisă de la sora sa mai mare, care a pictat încă din copilărie. Fascinată de lucrările sale, tânăra a încercat să realizeze aceleaşi opere.

La început a fost mai greu pentru că lucrările nu ieşeau aşa cum îşi dorea. Însă în şcoala primară, Mihaela a început să deseneze din ce în ce mai bine, ajutată de învăţătoarea sa. Talentul său artistic a fost remarcat şi de profesora de desen, care a încurajat-o să îşi fructifice cât mai mult înclinaţia către artă.

În clasa a cincea a început serios să picteze, iar dascălul său de desen i-a trimis lucrare după lucrare la competiţii intrenaţionale. Aşa a reuşit ca una dintre operele sale să fie apreciată peste hotare, în New Delhi, pentru care a obţinut o medalie de bronz.

„În lucrarea trimisă la concurs era un portret feminin, cu câteva căsuţe în spate, un peisaj oarecare şi am făcut nişte fluturi care ieşeau din fusta femeii. Era o lucrare foarte reuşită", ne-a spus tânăra.


Pentru o singură lucrare, Mihaela îşi dedică două zile pentru că vrea ca rezultatul final să fie cât mai bun. Însă acum nu prea mai are timpul necesar pentru a picta, însă nu ratează ocazia de a-şi etala talentul măcar prin temele de la şcoală.


Pasionată şi de sport


Pe lângă pictură, Mihaela îşi mai dedică timpul liber şi handbalului. Acum a luat o pauză, însă încearcă să facă zilnic mişcare. Ea mergea în fiecare sfârşit de săptămână la antrenamentele de handbal ţinute la şcoala sa.

„În primul rând, sportul oferă o creştere bună a organismului, ne dezvoltăm corect. Eu când mă văd pe teren cu mingea în mână, nu pot să fac altceva decât dribling şi să dau la poartă, îmi place pur şi simplu să alerg", ne-a mărturist Mihaela.


S-a dedicat şi muzicii, şi fotografiei


Pe lângă multitudinea sa de pasiuni, Mihaela a mai găsit timp şi pentru muzică. Ea spune că nu poate trăi fără muzică şi tot timpul stă cu căştile în urechi pentru că melodiile o relaxează.

„Am voce, am cântat o perioadă şi în corul şcolii, dar am renunţat pentru că îmi ocupa foarte mult timp, dar deocamdată mi-e ruşine să cânt în faţa cuiva, probabil mi-ar trebui o persoană care să mă descopere", ne-a mai spus eleva.

Mihaela şi-a mai găsit timp şi pentru fotografie. Ea reuşeşte să surprindă chiar şi un obiect simplu astfel încât să îi scoată în evidenţă calităţile.

„La fotografiat mă descurc foarte bine, încă nu am ajuns expert, dar îmi place foarte mult", ne-a mărturist Mihaela Labeş.


Întrebări şi răspunsuri


Este nevoie de o stare, o atmosferă anume pentru a putea picta?
Îmi place ori să fie linişte, ori să fie muzică şi îmi trebuie mie o bună dispoziţie şi să am ceva în minte ca să pot să pun ceva pe foaie. De exemplu pot să văd ceva la televizor sau într-o fotografie şi apoi îmi imaginez anumite lucruri pe care încerc să le pun pe foaie.


Cum se îmbină sportul cu pictura?
Nu am stat să mă gândesc la acest lucru, dar când stau să pictez încerc să îmi imaginez ceva şi vreau ca produsul finit să fie cât mai aproape de imaginea din minte. Ca o legătură cu sportul, am încercat să desenez personaje în mişcare, nu mi-a ieşit foarte bine, dar cu timpul sper că voi reuşi.


Ce îi place
Îmi place foarte mult să stau în aer liber cu prietenii , mai ales că vine vacanţa şi voi merge la ţară. Îmi place şi şcoala, ştiu că nimănui nu îi place să înveţe, dar mi-a plăcut să stau cu colegii, dar aştept vacanţa ca să fiu numai eu cu natura, să fie linişte. Îmi place ca oamenii să aibă încredere în mine.


Ce nu îi place
Nu îmi plac oamenii care mă mint şi prefăcuţi, cred că nimănui nu îi plac. Urăsc să mă trezesc dimineaţa pentru că dorm foarte mult, dar când ştiu că sunt activităţi care îmi plac foarte mult, renunţ la somn.


Profil
Data şi locul naşterii: 10 ianuarie 1996, Buzău
Ocupaţie: elevă în clasa a VII-a la Şcoala nr. 11
Familie: o soră mai mare

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite