Ea este profesoara de engleză cu experienţă de doi ani la catedră dar cunoştinte de nota 1,75 la examenul de titularizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra a terminat „Spiru Haret” şi predă limba engleză ca suplinitor, de doi ani. Spune că n-a auzit în viaţa ei despre unul dintre subiecte, deşi despre el se învaţă la Facultate. Părinţii se tem să îşi mai trimită copiii la şcoală, având în vedere rezultatele de la Titularizare. La Buzău, trei candidaţi au avut note sub 2.00.

Rezultatele dezastruoase de la Titularizare vizează nu doar simplii aspiranţi la catedră, ci şi pe acei candidaţi care predau deja în şcoli, ca şi suplinitori. Notele foarte mici obţinute de aceştia aruncă un uriaş semn de întrebare asupra calităţii învăţământului.

Mihaela Breazu, unul dintre candidaţii cu note ruşinoase la Titularizare, are 26 de ani şi este din Buzău. A absolvit în anul 2008 Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii Spiru Haret, clasa Engleză-Spaniolă, obţinând la licenţă media 8.00.

Timp de un an, a fost profesor suplinitor de limba engleză la Şcoala Boboc, după care, în anul şcolar 2010-2011 a predat elevilor de la Şcoala Costeşti. În toată această perioadă i-au trecut prin mână zeci de elevi de la clasa a III-a până la a VIII-a. După doi ani petrecuţi la catedră, la examenul de titularizare pe post susţinut zilele trecute Mihaela Breazu a obţinut nota 1,75.

Scuza sa pentru nota ruşinoasă a fost faptul că subiectele au fost foarte grele. „De vină sunt cei care au făcut subiectele, pentru că au fost extrem de grele. Din acest motiv mulţi dintre colegii mei s-au ridicat şi au ieşit din examen. Am avut de rezolvat zece subiecte, dintre care nouă au fost grele, iar ultimul mai uşor. Unul dintre subiecte se referea la subjonctivul sintetic, de care nu am auzit în viaţa mea. O să mă duc la suplinire în august că acolo iau toţi note foarte mari şi o să continui să predau”, ne-a declarat Mihaela Breazu.

Inspectorii de specialitate nu văd cu ochi buni rezultatele obţinute de o parte dintre candidaţi, dar susţin că vinovată este societatea, nicidecum incompetenţa unora dintre cei cărora le încredinţăm educaţia micuţilor noştii.

„Nu putem judeca brut şi să dăm cu piatra. Nu vreau să acuz pe nimeni, cred că de vină este societatea şi sistemul de educaţie. Subiectele nu au fost foarte grele, sunt subiecte învăţate în facultate, cum ar fi subjonctivul sintetic. Într-adevăr, este neplăcut ca părintele să afle că profesorul care îi predă copilului la clasă a obţinut o notă atât de mică la titularizare, dar trebuie să înţelegem că nota profesorului de la examen nu se compară cu cea dată de el elevului la clasă”, ne-a declarat inspectorul de engleză Georgeta Oprea.

Părinţii sunt îngroziţi de rezultatele dascălilor la titularizare. Cei care au avut elevii la clasa Mihaelei Breazu sunt revoltaţi şi nu înţeleg de ce li se dă voie unor astfel de dascăli să predea în şcolile publice.

„Ne mai mirăm de rezultatele copiilor la examene. Cu astfel de profesori, cred şi eu că nu sunt în stare nici să lege două cuvinte. Eu ca părinte nu am de unde să ştiu ce rezultate are profesorul respectiv, dar Inspectoratul ştie, de ce permite să apară astfel de profesori în faţa elevilor şi să aibă pretenţia că îi învaţă lucruri pe care nici profesorii nu le ştiu. Eu unul nu mai am încredere să îmi trimit copilul pe mâna unor astfel de dascăli”, ne-a declarat revoltat Emil D., tatăl unui elev de la şcoala Costeşti.

La Buzău, trei candidaţi la examenul de titularizare au obţinut note sub 2.00. Valica Petre a dat examen la Psihopedagogie Specială şi a reuşit performanţa de a obţine nota 1.00, Liliana Ştefan a vrut să se titularizeze pe catedra de Limba şi Literatura Română şi a obţinut nota 1,75, iar Dan Ciudatu a luat la examenul de Zootehnie nota 1,75.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite