Megafelicitare de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încurajaţi de profesori, elevii din clasele V-VIII de la Şcoala nr. 7 din Buzău vor să realizeze cea mai mare felicitare din România. Aceasta va avea dimensiuni uriaşe: trei metri lungime şi 1,80 metri lăţime.

„Ideea ne-a venit când copiii lucrau la podoabele pentru bradul ecologic. Am aflat că până acum nimeni nu şi-a pus în cap să realizeze cea mai mare felicitare din România pentru Moş Crăciun şi ne-am propus să o facem noi. Pentru început, nu va fi decât un record naţional, dar la anul suntem hotărâţi să doborâm recordul  mondial de nouă metri", spune profesoara de muzică Oana Dobre.

Vor să intre în „Cartea Recordurilor"

Felicitarea va fi făcută din folie de burete, carton şi rafie. Pentru a termina până la sfârşitul săptămânii, elevii rămân după ore ca să lucreze la acest proiect.  Micuţii artişti vor ca anul viitor să-i întreacă pe copiii din Irlanda şi să intre în Guiness Book cu cea mai mare felicitare din lume, confecţionată din materiale ecologice.

„Pentru noi, acest proiect reprezintă doar un antrenament pentru tentativa de doborâre a recordului mondial. Vrem să arătăm întregii lumi ce suntem noi capabili să facem", explică Dana Marilena Gomoescu, elevă în clasa a VIII-a. Acum doi ani, 30 de elevi de la Colegiul „Haşdeu" din Buzău au realizat un lanţ din paie de suc, lung de 11,8 kilometri, un record inclus în „Cartea Recordurilor". 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite