VIDEO Medicul agresor din Spitalul Județean suferă de tulburări psihice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul George Mâncu recunoaște că a primit tratament pentru tulburări de personalitate
Medicul George Mâncu recunoaște că a primit tratament pentru tulburări de personalitate

Date cutremurătoare apar în scandalul medicilor bătăuși din spitalul județean Buzău. La o examinare atentă a fișei medicale a agresorului, comisia de anchetă disciplinară a descoperit că acesta are probleme psihice, tulburările sale fiind cunoscute și de angajator, adică Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Astăzi, medicului agresor i-a fost ridicat dreptul de a mai lucra în serviciile de gardă ale spitalului județean. 

Conducerea Spitalului Județean Buzău spune că la originea reacției agresive a stagiarului de pe secția de neurologie este o tulburare psihică, dovedită în urma unei verificări a fișei medicale de la angajare. „Comitetul director a analizat și un aspect mai puțin cunoscut, și acela că medicul are și o problemă medicală care a avut un determinism major în declanșarea acestui incident. S-a luat hotărârea întreruperii acestui contract și, din acest moment, Colegiul Medicilor a demarat propria anchetă și s-a început și o anchetă penală”, a declarat managerul Spitalului Județean Buzău, medicul Marius Anastasiu.

Medicul stagiar din spitalul județean Buzău, care și-a bătut colega sâmbătă dimineață, a fost înștiințat personal despre decizia de încetare a colaborării. Nu se consideră vinovat ba mai mult este convins că a fost victima unui complot din partea colegilor.

Tânărul medic recunoaște că a primit tratament psihiatric pentru tulburări de personalitate, pe care însă nu l-a respectat. Spune de asemenea că relația cu medicul psihiatru se făcea prin intermediul mamei, pentru ca nu cumva apariția numelui său în evidențele psihoticilor să-i dăuneze în carieră.„Am mai avut conflicte și cu alți doctori dar niciunul nu s-a luat de mine în felul ăsta, adică să îmi reproșeze că nu-i zic <Bună ziua>. Mi se pare așa, o chestie absurdă. Am crezut că a luat-o razna. Au fost doar conflicte verbale cu alți doctori, însă m-am dus la Poliție pentru ele. Am ajuns acum să o lovesc pentru că dățile trecute Poliția n-a făcut nimic. Dânsa s-a purtat ca un om nebun cu mine”, spune medicul George Mâncu.

Medicul psihiatru acuzat că i-a prescris acestuia tratament prin intermediul mamei spune că l-a văzut o singură dată pe tânărul stagiar în cabinet, când a cerut o pastilă pentru insomnie. Cunoaște însă cazul de la surorile acestuia, medici, și de la mama care îi este de asemenea pacientă. „Ne-am pomenit cu el miercurea trecută. A spus că intră în gardă sub îndrumarea medicului Piticaș. A spus că nu doarme și mi-a spus să îi dau o rețetă simplă de Anxiar, ceea ce am și făcut. După părerea mea, suferă de o tulburare de personalitate de tip polimorg iar pacientul poate avea un comportament hetero-agresiv, să comită fapte reprobabile cu discernământ abolit sau diminuat. E adevărat că mama sa este pacienta mea și a avut de multe ori dorința de a-mi povesti ce se întâmplă cu el. El, însă, ca pacient, a venit la mine o singură dată”, a declarat medicul psihiatru Maria Cristache.

Reamintim că, sâmbătă dimineață, Spitalul Județean Buzău a fost scena unui imens scandal între doi medici. Un stagiar de 37 de ani de pe secția de neurologie și-a bătut colega de la urgențe, supărat că aceasta i-a reproșat că nu salută. În timpul agresiunii, medicul neurolog si-a lovit colega sa cu un pumn în faţă, în zona ochiului iar apoi i-a smuls cercelul din ureche. Bătaia s-a încheiat prin intervenţia angajaţilor care asigură paza la Urgenţe.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite