Medicină cu pistolul pus la tâmplă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care lucrează în sistemul medical ajung tot mai des din postura de salvatori de vieţi în cea de victime. O dovedeşte frecvenţa cazurilor de agresiune împotriva medicilor de la Urgenţe sau a celor de pe ambulanţe.

S-a ajuns să se lucreze sub ameninţarea cuţitului sau chiar a pistolului. „Se pare că a devenit o obişnuinţă. Noi, care ajungem primii la pacient, suntem înjuraţi şi scuipaţi. Chiar mie mi s-a întâmplat să-mi fie pus pistolul la cap sau să fiu ameninţat cu cuţitul", spune Ionuţ Stoicescu, asistent la Ambulanţa Buzău.

Medic de la Urgenţe, agresat de rudele unui pacient


Ultimul caz în care chiar doctorii au devenit victime a fost înregistrat în prima seară a noului an, când medicul Bogdan Cojocaru, de gardă la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean, a fost agresat verbal dar şi fizic de rudele unei paciente de 19 ani, de etnie romă. Pentru doctorul Cojocaru nu a fost prima dată când a fost în preicol la locul de muncă.

„Zilnic suntem supuşi la tot felul de presiuni şi au devenit frecvente cele din partea aparţinătorilor. Am mai fost pus de cel puţin două ori într-o astfel de situaţie la noi pe secţie, tot cu persoane de etnie romă, iar mai grav este faptul că nu se iau măsuri", ne-a spus medicul.

În raportele de gardă primite de conducerea spitalului, cazurile în care cadrele medicale sunt agresate au devenit aproape o obişnuinţă. „Noi vom face o anchetă administrativă cu firma de pază, pentru că asemenea lucruri s-au mai întâmplat la noi în spital şi nu se poate lucra în condiţii normale şi civilizate. Insistenţa din partea persoanelor de etnie romă ne-a creat de atâtea ori probleme", ne-a declarat Doru Nicolescu, managerul Spitalului Judeţean Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite