Medicii din Buzău nu pot elibera încă rețete electronice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Angela Mazdrag
Medicul Angela Mazdrag

Sistemul de eliberare a reţetelor în format electronic care a intrat astăzi în funcţiune a dat bătăi de cap atât medicilor, cât şi farmaciştilor. Haosul apărut odată cu introducerea noului sistem i-a afectat şi pe pacienţii din municipiul Buzău, care au avut de aşteptat în cabinetele medicale.La Buzău, Pe de o parte, medicii nu au putut accesa sistemul unic al asiguraţilor, administrat de Casa Naţională, iar pe de altă part

De azi, medicii ar fi trebuit să elibereze reţetele electronice. La Buzău, însă, nu s-a putut face acest lucru întrucât sistemul electronic nu a funcţionat. Mai precis, serverul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a picat iar medicii au rămas fără acces la baza de date cu asiguraţi.

"Nu am putut elibera până în acest moment niciun fel de reţetă, pentru că nu am putut să obţinem de la Casa Naţională seriile reţetelor pe care va trebui să le prescriem în regim electronic. Sistemul, momentan, nu funcţionează”, a declarat Angela Mazdrag, preşedintele colegiului medicilor de familie din Buzău.

Chiar dacă serverul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate ar fi funcţionat, farmaciştii tot nu puteau elibera reţetele, deoarece nu au intrat încă în posesia cititoarelor speciale pentru interpretarea codului de bare de pe reţete.

"Într-o zi, două, o să ne vină cititoarele și o să putem onora noile rețete. Oricum, în această lună de probă se lucrează și cu rețetele clasice, așa că asigurații nu ar trebui să aibă de suferit”, a spus Constanţa Alion, vicepreşedinte Colegiul Farmaciştilor din Buzău.

Până când problemele sistemului electronic şi cele ale cititoarelor vor fi rezolvate, medicii vor continua să elibereze reţete clasice, astfel că pacienţii nu vor avea deloc de suferit.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite