Medicii de familie refuză să semneze acte adiţionale cu CJAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buzoienii şi-au cumpărat reţetele la preţ întreg
Buzoienii şi-au cumpărat reţetele la preţ întreg

Începând cu luna aprilie medicii de familie buzoieni nu au prescris nicio reţetă gratuită sau compensată pacienţilor. Cei care au avut nevoie de îngrijire emdicală din partea medicului de familie au fost consultaţi, însă dacă au avut nevoie de tratament au primit reţete pe care au trebuit să le plătească integral.

„Nu am prescris nicio reţetă gratuită sau compensată pentru cei pe care i-am consultat pentru că încă nu avem un contract cadru încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate şi fără acesta nu putem prescrie astfel de reţete, care au şi valori destul de ridicate. Pacienţii pe care îi am în evidenţă că au nevoie lunar de reţete, le-am eliberat una pentru o perioadă de trei luni", ne-a declarat Angela Mazdrag, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Buzău.


Contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate au expirat pe 31 martie, ceea ce îi face pe medicii de familie să lucreze în sistem privat. Buzoienii care au mers la medic şi au avut nevoie de un tratament prescris de aceştia s-au văzut nevoiţi să scoată din buzunar zeci sau chiar sute de lei pentru a- şi procura medicamentele.

„M-a consultat doctorul şi mi-a zis că îmi dă reţetă, dar e cu preţ întreg. Am venit la farmacie şi am cumpărat-o, m-a costat 75 de lei. Este destul de greu, mai ales că veniturile noastre nu sunt prea mari", ne-a spus Mariana Baltag, o buzoiancă de 51 de ani.


Totodată medicii de familie nu vor mai da pacienţilor bilete de trimitere către medicii specialişti şi nici concedii medicale. Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Buzău spun că medicii ar putea totuşi elibera reţete compensate şi gratuite fără contractul cadru, semnând doar acte adiţionale.


Astăzi o delegaţie a Patronatului Medicilor de Familie a mers la CJAS pentru a cere lămuriri şi pentru a-şi susţine punctul de vedere. Aceştia au anunţat că în continuare nu vor elibeera reţete gratuite şi compensate. Reprezentanţii CJAS au încercat să le explice că deşi le vor scădea veniturile din punctajul per capita, vor obţine mai mult din consultaţii.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite