Medicii de familie, sfătuiţi să prescrie reţete numai după semnarea noului protocol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii sunt aşteptaţi la Casa de Asigurări
Medicii sunt aşteptaţi la Casa de Asigurări

Veste bună pentru asiguraţi! În sfârşit, pot beneficia de reţete compensate şi bilete de trimitere, de la medicii de familie, care ieri au decis să renunţe la forma de protest faţă de conţinutul noului contract cadru propus de CNAS.

În urma unor negocieri de 12 ore cu CNAS, Patronatul Medicilor de Familie a reuşit să aducă modificări contractului cadru, pe care le-au adăugat într-un protocol semnat ieri între părţi. Imediat, medicii de familie au anunţat că reiau eliberarea actelor medicale către pacienţi, respectiv reţete compensate şi gratuite şi bilete de trimitere.

Medicii buzoieni, care la 1 aprilie au refuzat să semneze noul contract în forma iniţială, spun că vor relua şi ei eliberarea actelor medicale, deşi nu le este încă foarte clar conţinutul protocolului semnat la Bucureşti.

„Conducerea patronatului ne-a spus că protocolul ne este favorabil şi că putem elibera reţete compensate şi gratuite. Mai întâi trebuie să încheie actul adiţional premergător contractului cu Casa şi apoi să semneze reţetele. Să fie atenţi ca în contract să se facă referire la protocolul încheiat la Bucureşti”, ne-a declarat medicul Mona Muşat, vicepreşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Buzău.

Reprezentanţii Casei de Asigurări spun că la Buzău au fost medici de familie care au semnat încă de acum două zile actul adiţional, în forma iniţială. „Sunt 20 de medici de familie, dintr-un total de 206 câţi sunt în Buzău, care au acceptat contractul de la început şi au eliberat reţete şi bilete de trimitere. Îi aşteptăm de astăzi şi pe ceilalţi medici”, ne-a declarat Simona Anghel, preşedintele CJAS Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite