Medicii de familie, nemulţumiţi de noul mod de plată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scandal la Casa de Asigurări
Scandal la Casa de Asigurări

Medicii de familie din Buzău refuză în continuare să semneze actul adiţional premergător noului contract cadru cu Casa de Asigurări, nemulţumiţi că forma acestuia îi dezavantajează. În consecinţă, aceştia au sistat eliberarea de reţete compensate, neavând un temei legal să le ofere în continuare.

Noul contract, propus de Casa Naţională, modifică radical modalitatea de plată iar cei mai dezavantajaţi vor fi medicii cu mulţi pacienţi. În situaţia în care se depăşeşte numărul de 2.200 de pacienţi, plata per capita se diminuează.

Medicii de familie spun că, după Sărbători, vor veni în număr mare la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru a negocia cu şefii acesteia.
„Nemulţumirea noastră nu este legată de plata la per capita. Dar această plată este uniformizată şi toată lumea o să primească aceeaşi sumă de bani, indiferent că unii au peste 2.500 de pacienţi iar alţii doar 1.000”, a declarat medicul Angela Mazdrag, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Buzău.

În judeţul Buzău, un număr de 206 medici de familie au avut până în luna martie 2010 contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Potrivit reprezentanţilor CAS, două treimi dintre aceştia vor semna actul adiţional premergător noului contract cadru. „Pe vechiul contract, cel mai mare venit al unui medic de familie era de 17.000 de lei lunar, realizat de cei cu peste 3.000 de pacienţi, iar venitul minim, 5.000 de lei. Acum, după noul mod calcul, este posibil să se micşoreze diferenţa între cel mai mic venit şi cel mai mare”, a declarat Simona Anghel, preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate Buzău.

Reprezentanţii CAS Buzău, spun că medicii nu au motive de îngrijorare, fiindcă bugetul care le va alimenta anul acesta conturile este chiar mai mare decât cel de anul trecut, respectiv 23.500.000 de lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite