Maternitatea cere credit de 10 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Construcţia noii unităţi spitaliceşti a fost demarată în toamna anului trecut, iar în 2012 se vor face primele internări. După ce medicii din Maternitate, precum şi zeci de pacienţi s-au plâns de condiţiile din actuala secţie, Consiliul Judeţean a luat hotărârea de construi cea mai modernă unitatea spitalicească din ţară.

Actuala Maternitate buzoiană este veche şi funcţionează la cota de avarie, după ce în anii trecuţi au fost probleme chiar şi cu tuburile de oxigen. Drept urmare reprezentanţii Consiliului Judeţen au demarat lucrările pentru o nouă Materniate în toamna anului trecut. Aceasta va fi amplasată pe strada Victoriei şi va fi cea mai modernă din ţară.

Investiţia pentru noua Maternitate se ridică la 10 milioane de euro, după ce pentru un metru pătrat de construcţie Consiliul Judeţean trebuie să plătească 920 de euro.

„Până la stadiul la care se află în prezent s-au cheltuit 13.300.000 de lei. Avem acum nevoie de girul consilierilor judeţeni care să aprobe contractarea unui credit în valoare de 10 milioane de euro care ne-ar ajuta să finalizăm Maternitatea", ne-a declarat Victor Mocanu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău.

Iniţial s-a luat în discuţie varianta în care vechea Maternitatea ar fi reabilitată, însă proiectul a fost abandonat din cauză că pentru un metru pătrat reabilitat se plăteau peste 600 de euro.

Consiliul Judeţean Buzău a văzut în construcţia unei noi unităţi spitaliceşti o soluţie viabilă. Decizia de a construi o nouă maternitatea a fost luată după ce mii de buzoieni au fost chestionaţi şi li s-a cerut părerea despre acest nou proiect.


Mană cerească pentru ginecologi


Medicii din Maternitate aşteaptă condiţii mai bune de lucru de ani de zile, iar în noul proiect văd rezolvarea tuturor problemelor cu care se confruntă. „Acest proiect este aşteptat de 30- 40 de ani şi în sfârşit de împlineşte. Aştept momentul în care voi lucra, aştept ca pacientele noastre să nu mai plece în alte judeţe", a declarat medicul Dorin Neacşu, ginecolog la Maternitatea Buzău.


Noua Maternitate urmează să aibă 150 de locuri, iar mămicile care vor naşte aici vor beneficia de cele mai bune condiţii, mai ales că pentru dotarea unităţii spitaliceşti se vor cheltui peste 13.000.000 de lei. Aceasta este cea mai mare investiţie în domeniul medical buzoian şi va fi finalizată în 2012.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite