Maternitatea Buzău, un lăcaş al groazei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mucegai pe pereţi în loc de senzori de incendiu, o clădire care s-ar prăbuşi la primul cutremur mai zdravăn, centrala termică care este mai mult defectă, acestea sunt condiţiile vin pe lume bebeluşii din Buzău.

În maternitatea din Buzău se nasc anual sute de copii, în condiiţii în care mămicile şi bebeluşii riscă în orice moment să ia vreun microb sau să fie accidentaţi. Condiţiile insalubre din unitatea spitalicească, pereţii mucegăiţi sau tavanele scorojite care stau să cadă peste mesele de naşteri, sunt doar câteva dintre exemple.


Vestiarul în care se schimbă zilnic personalul medical este la subsol şi este plin de mucegai şi microbi care, pe halate, pot fi aduşi în saloanele copilaşilor.


"Cunoaştem cu toţii riscurile, şi noi şi conducerea. Probleme sunt multe, de la microbii care pot ajunge la pacienţi şi până la liftul care nu funcţionează sau instalaţia de încălzire care este mai mult cârpită. Astea sunt condiţiile şi nu avem ce face"
, ne-a declarat Mario Constantinescu, medic primar la maternitatea Buzău.


La fiecare ploaie subsolul se inundă iar apa se infiltrează în pereţi, liftul cu care ar trebui transportaţi pacienţii nu mai merge de mai bine de doi ani iar centrala termică are perioade foarte lungi în care nu funcţionează.

Toate aceste probleme, dar şi altele legate de calitatea personalului, sunt observate de mămici sau de femeile care vin să se trateze, obligate să se interneze pentru că nu au alternativă.

"În maternitatea din Buzău se moare pe capete. Este o mizerie de nedescris, iar femeile de serviciu fac curăţenie la toaletă prima dată şi apoi în saloane, iar toată mizeria şi-o aduc ţie şi copilului în salon", a declarat revoltată Ecaterina Sava, fostă pacientă a maternităţii.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite