Buzău:Update:Primul pacient confirmat cu gripă porcină la Matei Balş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buzău:Update:Primul pacient confirmat cu gripă porcină la Matei Balş
Buzău:Update:Primul pacient confirmat cu gripă porcină la Matei Balş

O femeie de 52 de ani cu domiciliul în cartierul Dorobanţi 2 din Buzău a fost confirmată astăzi cu diagnosticul gripă AH1N1 la institutul Matei Balş din din capitală.

Mai citiţi

Bolnava ar fi declarat pe propria răspundere, potrivit cadrelor medicale din Buzău, că la scurt timp după revenirea dintr-o călătorie în străinătate, s-ar fi simţit rău şi s-a internat în spitalul din Bucureşti, fără să ajungă însă pe teritoriul judeţului Buzău.

Zvonul că un pacient din Buzău ar fi internat cu gripă porcină, a ajuns repede şi la urechile unor medici de la un liceu, care au informat elevii să fie atenţi la primele semne clinice ale bolii.

Medicul Dragomir Luminiţa de la Liceul Pedagogic din Buzău, a declarat că „deşi nu a primit recomandări oficiale de la ASP Buzău pentru mediatizarea acestui caz de gripă în liceu, a informat totuşi elevii pentru a-şi lua măsuri minime de igienă şi pentru a preveni astfel apariţia unui astfel de caz în unitatea şcolară”.

Purtătorul de cuvânt al ASP Buzău, Venera Axinte  a declarat pentru "Adevărul de Seară" că buzoienii nu au deocamdată  nici un motiv să fie îngrijoraţi :

„Din punct de vedere epidimiologic nu avem informaţii care să ateste că ar exista contacţi pe raza judeţului Buzău. În funcţie de modalitatea în care va fi externată pacienta şi dacă va fi dispensarizarizată, se va proceda ca la orice caz de acest fel şi va fi monitorizată.

Ceritudinea este că avem o persoană cu domiciliul stabil în Buzău internată la Matei Balş. Nu ni s-a comunicat până acum de la Bucureşti că ar fi avut contacţi şi la Buzău. Este declaraţia pe care buzoianca a dat-o pe propria răspundere” a mai spus Venera Axinte .

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite