Buzău: Măștile de protecție la mare căutare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buzău: Măștile de protecție la mare căutare
Buzău: Măștile de protecție la mare căutare

Psihoza creată de extinderea focarelor de gripă nouă cuprinde încet-încet și Buzăul.

Deja farmaciile au fost luate cu asalt de zeci de persoane care solicită măști de protecție. Virusul AH1N1 începe să provoace teamă și la Buzău. Până acum considerată doar o glumă, gripa nouă împinge în farmacii zeci de persoane. Cei mai mulți sunt tineri și în special elevi care vor să cumpere măști de protecție.

De asemenea, măștile sunt foarte căutate de părinții care au copii la grădiniță. Aceștia se tem pentru sănătatea copiilor. Fabricate din hârtie sau din pânză, prețurile măștilor sunt între 0,50 și 0,60 bani bucata.

Farmaciștii recomandă ca aceste măști să fie purtate, mai ales în zonele aglomerate unde ar putea exista persoane infectate.”De câteva zile a crescut cererea de măști de protecție. Dacă cu ceva vreme în urmă vindeam câteva pe lună, acum vânzările au crescut destul de mult. Cumpără părinții, elevii, profesorii. E bine să ne protejăm”, ne-a declarat Jeni Simache, președintele Colegiului Farmaciștilor din Buzău.

În schimb vaccinul antigripal nu are căutare chiar dacă se găsește în toate farmaciile. Buzoienii vin, întreabă dar se gândesc de doua ori înainte de a cumpăra antidotul împotriva gripei normale. O doză de vaccin costă între 30 și de 40 lei.

 Până acum, pe teritoriul României au fost consemnate un număr de 650 cazuri de infecție cu AH1N1. Toate cazurile au fost tratate cu medicamente antivirale și au fost izolate prin internare sau la domiciliu.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite