Master plan cu scandal la Consiliul Judeţean Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou proiect respins cu scandal la Consiliul Judeţean. O parte dintre aleşii judeţului nu vor să îşi dea acordul pentru sistemul de management integrat al deşeurilor din judeţul Buzău.

Investiţiile necesare pentru punerea în aplicarea a acestui proiect se ridică la valoarea totală de 48 de milioane de euro, iar master planul identifică pentru o perioadă de 30 de ani măsurile necesare pentru realizarea unui sistem de gestionarea a deşeurilor din întreg judeţul.

Dacă proiectul ar fi primit un vot favorabil din partea majorităţii consilierilor judeţeni, în perioada 2009- 2013 localităţile Cochirleanca, Buzău- Bentu, Râmnicu Sărat, Beceni, Cislău, Pârscov, Pogoanele, Ulmeni, Pătârlagele ar beneficia de investiţii în gestionarea deşeurilor în valoare de milioane de euro.

Însă pentru prima etapă a acestui proiect este nevoie de un împrumut de 13 milioane de euro, ceea ce a dus la respingerea proiectului de către aleşii judeţeni. „Doamna care ne-a expus acest proiect ne-a vorbit despre veniturile populaţiei ca să iasă o eficienţă economică şi cel puţin pe mine nu mă poate convinge că în 2013 vom avea o creştere economică de 4,5% şi o rată a infalţiei de 3%. Nu cred că este posibil ca suma necesară să poată fi încasată de la populaţia judeţului", a spus Constantin Ghinioiu, consilier judeţean.


Pe de altă parte, preşedintele CJ consideră că master planul pentru gestionarea deşeurilor este o prioritate pentru judeţ, iar singurii care vor avea de suferit vor fi locuitorii judeţului. „Începând din această lună acest proiect de master plan va fi introdus pe ordinea de zi din fiecare şedinţă, poate că va fi aprobat. Locuitorii judeţului trebuie să ştie că nu beneficiază de un proiect de peste 30 de milioane de euro", a afirmat Victor Mocanu, preşedintele CJ Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite