Maşină "burduşită" cu ţigări de contrabandă, descoperită de poliţiştii buzoieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţigări de contrabandă
Ţigări de contrabandă

Un echipaj din cadrul Serviciului Rutier, care acţiona sâmbătă pe DN2 E85, în localitatea Poşta Câlnău, a găsit pe bancheta din spate şi în portbagajul unui autoturism mai multe pachete ambalate în saci din folie şi rafie, ce conţineau 2.969 de pachete cu ţigări cu timbru de Republica Moldova.  Valoarea ţigaretelor confiscate a fost estimată la suma de 21.674 de lei.

 La volanul maşinii se afla un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Bucureşti. El a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, unde a fost preluat pentru cercetări de ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor.

Pe numele lui a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „contrabandă”  şi „deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, peste limita a 10.000 ţigarete”.

Totodată, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au luat împotriva suspectului măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar a doua zi l-au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău. Procurorul de caz a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi a sesizat Judecătoria Buzău, instanţa emiţând mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite