VIDEO Marşul durerii pe şoselele Buzăului. Poliţia, ISU şi Ambulanţa au ieşit în stradă pentru a striga “Stop accidentelor!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mesaj transmis şoferilor inconştienţi de cei care intervin tot mai des la tragediile rutiere: "Stop accidentelor de circulaţie". Un convoi de maşini ale Poliţiei, ISU şi de la Ambulanţă, motociclişti şi ATV-işi a pornit din Bulevardul Unirii, până în comuna Costeşti.

De Ziua Mondială de Comemorare a Victimelor Traficului Rutier, iniţiată de ONU şi marcată în fiecare an la 21 noiembrie, poliţiştii au decis să organizeze astăzi o acţiune menită să-i sensibilizeze pe şoferi. De la ora 10, un convoi format din maşini ale Poliţiei, un taximetru şi două ambulanţe, a plecat într-un marş prin oraş.

Convoiul, completat de trei maşini pe care erau aplicate fotografii ale unor persoane decedate în accidente de circulaţie, a plecat de la Clubul Poliţiştilor, a traversat Bulevardul Unirii şi s-a oprit la Costeşti. Acestuia i s-au alăturat grupuri de motociclişti şi atv-işti dar şi rude ale celor care şi-au pierdut viaţa pe şoselele Buzăului.

Pe toată durata deplasării, au fost difuzate mesaje preventive către participanţii la trafic, iar pe raza comunei Costeşti, au fost aprinse lumânări în memoria victimelor accidentului mortal înregistrat acolo în luna martie 2007.

În paralel, pe platoul Dacia, mai mulţi elevi de la Şcoala „George Emil Palade", Şcoala „Episcop Dionisie Romano" şi preşcolari de la Grădiniţa „Bobocei din Micro 3" au înălţat baloane în memoria victimelor accidentelor rutiere.

E 85, drum al morţii

Potrivit poliţiştilor, pe drumul European 85 îşi găsesc sfârşitul cele mai multe persoane implicate în accidente pe raza judeţului Buzău. Viteza, la care îmbie calitatea bună a carosabilului, lipsa de experienţă şi inconştienţa multor şoferi sunt combinaţia mortală, mai ales pentru unii dintre teribiliştii şoselelor.

Accident mortal la ieşirea din Buzău: O femeie şi fetiţa sa au fost spulberate pe trecerea de pietoni.

Experţii au o explicaţie privind numărul mare de accidente produse pe E 85. „A fost proiectat prost pentru că acostamentul lărgit se confundă cu banda de circulaţie, când de fapt, în realitate, este o singură bandă. Depăşirile se fac de cele mai multe ori pe contrasens pentru că nu este loc suficient şi aşa apar riscuri. De asemenea, spre Râmnicu Sărat drumul este drept, într-o uşoară pantă, şi îmbie la viteză şi depăşiri", ne-a declarat Cornel Florea, pilot de curse şi specialist ARR.

Atenţie, şoferi! E 85 are şase tronsoane „mortale” în judeţul Buzău

Poliţiştii caută soluţii la nivel de infrastructură rutieră. „Am solicitat Companiei de Drumuri să monteze aici separatoare de sens care să-i tempereze pe şoferii care se angajează în depăşiri sau chiar întorc pe linie continuă", a declarat comisarul şef, Vasile Nicolae, şeful Poliţiei Rutiere Buzău.

Trei persoane au murit şi alte două sunt în stare gravă în urma unui accident rutier produs lângă Buzău

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite