Marele maestru al ţepelor în asigurări a ajuns după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iulian Done este unul din marii ţepari ai Buzăului care a reuşit să înşele în mod sistematic o sumedenie de firme de asigurări. El a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău pentru fraude de aproape 300 000 de lei. A încercat să fugă de puşcărie şi a fost dat în urmărire, dar recent poliţiştii constănţeni l-au reţinut.

Individul, originar din Râmnicu Sărat,  a mai trecut prin arestul Poliţiei, căci de aproape trei ani, este când cercetat, când condamnat, arestat şi iarăşi eliberat pentru acelaşi gen de fapte. A fost condamnat iniţial de Judecătoria Focşani, oraş în care lucrat prin anul 2007 ca inspector de asigurări şi unde a dat prima ţeapă . A scăpat cu o pedeapsă cu suspendare, deşi acuzaţiile erau grave: fals şi delapidare. Lăsat liber de Justiţie, Iulian Done şi-a văzut în continuare de „meserie” numai că s-a mutat la Buzău.

Nu dădea de bănuit

Extrem de abil şi cu o înfăţişare care nu dădea nimic de bănuit s-a dat drept administrator al unei firme de intermedieri în asigurări, deşi nu avea încheiat nici un fel de contract cu respectiva societate. De abilitatea lui s-au convins nenumărate societăţi şi firme de brokeraj în asigurări care i-au dat pe mână documente în baza cărora a încheiat poliţe, în special RCA. Individul nu s-a mulţumit niciodată cu încasarea comisionului şi a băgat în buzunat aproape toţi banii încasaţi.” Nu a fost arestat când trebuia. Nu avem de unde să ştiu ce făcuse înainte. Mie mi-a adus cazier curat. Mi-a inspirat încredere mai ales că la început a predat banii. După o vreme, l-a mirosit şi nu i-am mai dat poliţe.”, ne-a declarat Ion Iordache, director Brokasig S.A.

Arestat şi urgent eliberat

 Şmecheriile au fost descoperite în momentul în care au început să apară daunele, iar firmele de asigurări emitente au constatat că poliţele încheiate nu figurau ca achitate.” Pentru aceste fapte, inculpatul a fost arestat la data de 2.07.2009. prin încheierea din data de 16.07.2009, iar Tribunalul Buzău a dispus liberarea provizorie sub control judiciar a acestuia” se arată în rechizitoriul Parchetului Buzău. Done era iar liber şi a profitat dând alte ţepe de această dată cu implicarea soţiei sale. Ştia că va ajunge iar în instanţă şi, ca să nu forţeze din nou norocul a fugit. A fost prins şi băgat la răcoare pentru că în al 12-lea ceas judecătorii au decis să revoce mandatul de eliberare provizorie.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite