UPDATE (VIDEO) Femeia găsită spânzurată lângă bebeluşul de 11 luni, intoxicat cu gaz, soţie de medic arab din Spitalul Judeţean Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie de 27 de ani, cetăţean irakian, şi copilul său în vârstă de numai 11 luni au fost găsiţi morţi în casă. Potrivit primelor cercetări, copilul a fost intoxicat cu gaze, iar mama a fost găsită spânzurată de o galerie de la geamul din bucătărie. Femeia este soţia unui medic irakian, Al-Azzawi Ala-Aldin, care profesează în Spitalul Judeţean Buzău.

Echipajele de la descarcerare au intervenit pentru deblocarea unei uşi din blocul 89, de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, din Buzău. Când au reuşit să intre, au găsit femeia spânzurată iar băieţelul, fără suflare, aşezat pe podea, cu capul pe o pernă, în dreptul aragazului. Din păcate, echipajul de pe ambulanţă nu a mai putut face nimic pentru niciunul dintre ei.

UPDATE: Femeia are şi o plagă la nivelul gâtului. Se pare că ea a încercat să se sinucidă tăindu-şi gâtul.

Doctorul arab era cu 12 ani mai mare decât femeia şi avea cetăţenie română din anul 1999. Vecinii cu care au vorbit reporterii AdS Buzău pun gestul femeii pe seama disensiunilor dintre soţi, în  contextul diferenţei de vârstă. Colega de serviciu a doctorului, cardiologul Adriana Negoiţă, spune însă că cei doi se înţelegeau foarte bine şi că probabil din prea multă iubire s-a ajuns la gestul extrem.

UPDATE: Cei doi soţi erau căsătoriţi de patru ani şi aveau un singur copil

Cei doi soţi sunt căsătoriţi din anul 2007, după ce s-au cunoscut în Siria, şi au venit împreună în România, în anul 2008. Femeia era casnică şi avea rezidenţă temporară în ţara noastră până în anul 2013. Cei doi aveau împreună un băieţel în vârstă de 11 luni. Micuţul ar fi avut complicaţii congenitale şi ar fi trecut printr-o operaţie, la scurt timp după naştere.

UPDATE: Vasile Prahoveanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, a declarat: „În urma apelului de la 112, făcut în jurul orei 12.45, ne-am deplasat la faţa locului şi am constatat că mirosea, încă de pe holul blocului, a gaz. Uşa era încuiată şi am spart-o. Am intrat şi am oprit gazele. Nu pot să vă spun cine ne-a anunţat, cert este că era un bărbat cel care a sunat la 112".

Medicii de pe Ambulanţă, care s-au deplasat imediat la faţa locului, au povestit că n-au putut interveni fiindcă atât copiulul de 11 luni, cât şi mama erau morţi. „Jos, în bucătărie, cu capul pe o pernă, era bebeluşul. Presupun că a fost intoxicat cu gaz. Femeia era spânzurată de o ţeavă, deasupra copilului", a declarat Rodica Corneciu, asistent şef al Serviciului de Ambulanţă Buzău.

UPDATE: Anchetatorii spun că în apartament s-a mai găsit şi un recipient cu detergent pe care erau mai multe pete de sânge, din care femeia să fi băut înainte să se spânzure. Se pare că tânăra a vrut cu orice preţ să îşi ia viaţa, dorinţă declanşată de un anumirt eveniment grav sau veste negativă, lângă ea fiind găsit şi cuţitul de bucătărie cu care şi-a provocat o rană în zona gâtului. Anchetatorii iau în calcul varianta ca micuţul să fi murit din cauze naturale, acesta fiind argumentul care a determinat-o să recurgă la trei tentative de sinucidere, înainte de spânzurare: intoxicarea cu gaz, tăierea gâtului şi otrăvirea cu detergent.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite