Atenţie! Mâine este ultima zi în care liceenii din familii cu venituri reduse îşi mai pot depune dosare pentru obţinerea burselor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii care pot beneficia de programul "Bani de Liceu" mai au la dispoziţie mai puţin de 24 de ore pentru depunerea dosarelor. Cei care provin din familii cu venituri mici pot beneficia de o bursă în valoare de 180 de lei lunar. Iată ce acte vă trebuie la dosar, pentru a le depune mâine, în ultima zi.

Ajutorul este de 180 lei în fiecare lună şi se acordă elevilor care provin din familii al căror venit brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii, nu depăşeşte suma de 200 lei. Banii se acordă de la începutul anului şcolar, pe perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii si susţinerii examenului de bacalaureat sau de diplomă şi pe perioada practicii în producţie.


Pentru a primii banii, liceeni trebuie să îndeplinească câteva condiţii, cum ar fi să nu lipsească de la şcoală şi să nu aibă la purtare notă mai mică de 7.

Pentru a beneficia de bursă, părinţii trebuie să se prezinte la secretariatul şcolii împreună cu elevii, să completeze o cerere tip şi să depună dosarul neaparat până vineri, apoi nu vor mai fi acceptate.


Actele care trebuie anexate sunt următoarele: copie a certificatului de naştere sau a actului de identitate al elevului, copii ale certificatelor de naştere sau ale actelor de identitate, după caz, ale celorlalţi membri ai familiei, acte doveditoare, în original, privind veniturile membrilor familiei şi adeverinţă eliberată de către şcoală din care să rezulte media generală şi numărul de absenţe nemotivate din anul şcolar anterior depunerii cererii.

"Elevii care beneficiază de aceste burse trebuie să fie foarte atenţi pentru că, dacă lipsesc de la ore, vor fi eliminaţi din program, plata urmând să fie sistată şi dacă primesc notă mai mică de şapte la purtare", a precizat Florina Stoian, inspector general al ISJ Buzău.


Banii se vor repartiza inspectoratelor şcolare de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării iar plata sprijinului financiar către elevi se va face prin casieriile şcolilor.


Cererile pentru Banii de liceu se pot depune până la data de 1 octombrie după care se vor face anchete sociale şi evaluarea cererilor, în perioada 1 octombrie - 23 octombrie. Lista cu elevii care vor primi bani de liceu va fi făcută publică pe site-ul Ministerului Educaţiei pe 28 octombrie.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite