Maidanezii terorizează un cartier buzoian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O haită de peste 50 de câini agresivi este întreţinută de o familie de pensionari cu care nimeni nu se poate înţelege. Locuitorii din Micro 14 nu mai pot ieşi din case fără să le fie frică că vor atacaţi de câinii hrăniţi zilnic de familia unui fost inspector de sănătate publică.

Coşmarul buzoienilor din cartierul Micro 14 a început în urmă cu aproximativ şase ani. O familie care locuieşte în blocul 7C, de pe strada Prieteniei, a luat în grijă câţiva câini fără stăpân din cartier. Fără să-i ia în casă, să-i adopte cu adevărat, fără să-i ducă periodic la veterinar. Doar îi hrănea de trei ori pe zi pe un câmp din apropierea blocului, iar odată cu trecerea timpului animalele s-au înmulţit, ajungându-se ca haita să fie compusă din peste 50 de patrupede.

"Am ajuns să nu mai putem ieşi din casă de teama câinilor. Ne este frică să nu ne muşte, plus că ne temem şi de microbii care sunt în zonă din cauza lor. Oamenilor le este frică să îşi mai lase copiii în faţa blocului din cauza lor, sunt foarte mulţi", ne-a declarat Beatrice Bucătaru, ce locuieşte într-unul din blocurile din zonă.

Cel care hrăneşte şi adună câinii în zonă este un fost inspector de sănătate publică, acum pensionar, Constantin State, şi soţia acestuia. Oamenii din cartier au încercat în repetate rânduri să discute cu ei şi să îi convingă să îndepărteze animalele dar de fiecare dată au fost înjuraţi şi chiar alungaţi cu pietre. Şi reporterii Adevărul au avut parte de acelaşi tratament când au încercat să dialogheze cu soţia inspectorului.

"I-am abordat de câteva ori şi chiar am discutat această problemă şi în şedinţele de bloc, dar nu am avut niciun rezultat. Mai mult decât atât, de câte ori le atragem atenţia că ne deranjează adunând câinii în jurul blocului, aruncă cu apă şi cu pietre de la geam", ne-a declarat nemulţumită Marieta Voicu.

Singura soluţie, noul padoc

Oamenii din cartier au făcut numeroase sesizări către autorităţile competente, care au intervenit de mai multe ori dar fără sorţi de izbândă.

"Este o mare problemă în zonă şi noi ştim acest lucru. Imediat ce vom inaugura noul adăpost pentru câini, vom începe acţiunea chiar de acolo. Sperăm să rezolvăm problema dar numai după ce vom avea unde să cazăm animalele. Am încercat şi noi să dialogăm cu cei care îi îngrijesc, dar nu am reuşit să ajungem la niciun rezultat", ne-a declarat medicul Dănuţ Păle, coordonatorul padocului municipalităţii din strada Horticolei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite