Magazinul de la Finanţe are marfă ca la talcioc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un telefon mobil, model vechi se vinde cu 10 lei
Un telefon mobil, model vechi se vinde cu 10 lei

În magazinul unde se vând mărfuri confiscate se găseşte cam aceeaşi marfă ca în târgul de vechituri, de la nasturi până la cazan de ţuică. Ieftin, chiar şi la 10 bani. Aşa sunt vândute produsele confiscate de la magazinul Direcţiei de Finanţe. Preţurile sunt foarte mici: 10 lei un telefon mobil, 10 bani un fermoar şi nasturi sau 30 de lei pentru un cazan de ţuică.

Buzoienii profită în ultimele luni de preţurile foarte mici, fără TVA, pe care le au produsele confiscate care au ajuns la comercializare în magazinul Finanţelor. Cu puţinii bani pe care îi mai au în buzunare, buzoienii îşi mai cumpără câte un articol vestimentar sau obiecte electronice. Salariile diminuate, precum şi criza economică au făcut ca vânzările magazinului cu produse confiscate să crească destul de mult.

„Se vede că nu mai are lumea bani şi vin la noi şi cumpără de toate. În zilele când avem marfă multă şi rafturile pline, facem vânzare şi de 1.000 de lei pe zi. Acum vreo trei luni făceam cam 600- 700 de lei", ne-a spus Ileana Drăgoi, gestionara de la magazinul de la Finanţe.

Vedeta: un cazan de ţuică

Motivul pentru care tot mai mulţi buzoieni devin clienţi ai magazinului este preţul mic al produselor în comparaţie cu cele practicate în magazinele clasice. Atunci când văd preţul, oamenii trec uşor peste faptul că acestea nu au acte de provenienţă, au o calitate mai slabă sau sunt vechi, multe deja folosite.

În magazinul de la Direcţia de Finanţe au ajuns să se vândă şi cazane din cupru de făcut ţuică, care au fost confiscate de la comercianţii din târgurile săptămânale. „Buzoienii cumpără de toate, haine, încălţăminte, portofele. Acum avem şi un cazan de ţuică, preţul său este de 300 de lei, dar nu este din cupru în totalitate. Am avut trei, două s-au dat repede", a adăugat Ileana Drăgoi.

Pentru că recesiunea a afectat serios veniturilor buzoinilor, aceştia au ajuns să îşi cumpere până şi materiale de constucţii confiscate. „Am cumpărat două colţare pentru pereţi pentru că acum îmi fac curat în casă. Pe două am dat 12 lei, ceea ce e mai ieftin decât la magazinele cu materiale de construcţii din oraş cel puţin cu vreo cinci lei", ne-a spus Teodor Iordache, un buzoian de 50 de ani.

Magazinul este situat la parterul sediului Direcţiei de Finanţe din centrul oraşului şi este deschis de luni până joi între orele 08.00 şi 16.00, iar vineri între 08.00 şi 14.00. Buzoienii îşi pot cumpăra cu 80 de lei un DVD, cu 10 lei un telefon mobil - model vechi, cu şase lei un portofel, cu doi lei un metru de material textil şi cu 10 bani nasturi sau fermoare.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite