Mădălina Dinu: Un psiholog care a îmbrăcat haina militară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

E serioasă, ambiţioasă şi de mai bine de trei ani este foarte hotărâtă să demonstreze că poate face faţă cu succes într-un domeniu care până nu demult era rezervat cu exclusivitate bărbaţilor.

Este povestea unei tinere din Buzău care după ce absolvit Facultatea de Psihologie, a ales să îmbrace uniforma de pompier în cadrul compartimentului de pregătire pentru apărare în caz de dezastre de la Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neron Lupaşcu din Buzău.

Mădălina are 30 de ani şi spune că este căsătorită cu un bărbat care lucrează tot în breasla oamenilor care luptă cu dezastrele.

Face parte dintr-o familie mai mare de pompieri pentru că şi socrul său care a ieşit de curând la pensie a muncit mai bine de 40 de ani la ISU .
Mădălina Dinu mai spune că pentru a fi acceptată în rândul corpului de pompierilor a trebuit să treacă prin multe examene şi teste care mai de care mai costisitoare.
La finalul examenelor pe care le-a trecut cu brio au urmat probele fizice care de multe ori sunt eliminatorii pentru cei nepregătiţi.

Din fericire cei 7 ani de sport de performanţă pe care i-a practicat până la vârsta adolescenţei şi-au spus cuvântul.„Singurele emoţii pe care le-am avut au fost la testul de rezistenţă dar s-a dovedit că mi-am făcut griji degeaba. M-a ajutat pregătirea din cei şapte ani cât am făcut balet şi aşa am trecut cu brio toate probele sportive” mai spune Mădălina.

Mădălina Dinu mai povesteşte că încă din copilărie era mânată de un sentiment aparte, acela de a-şi ajuta semenii şi de a-i proteja prin orice mijloace.„Încă din clasa întâi mi-am dorit să ajung poliţist. Apoi am devenit  aşa ca un fel de avocat al poporului. Vroiam să-i protejez şi apăr pe cei neajutoraţi. Am ajuns acum să-mi pun în practică visul din copilărie. Deşi nu am ajuns poliţist pot să spun totuşi că fac parte din acelaşi minister” povesteşte Mădălina Dinu.

După trei ani de activitate la Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă din Buzău, Mădălina a reuşit să se integreze perfect într-un angrenaj care nu dă greş.

Acum îşi foloseşte pregătirea de psiholog pentru a educa populaţia ce se poate confrunta la un moment dat cu tot felul de calamităţi naturale sau dezastre.

Aşa a ajuns să lucreze în aşa numitul vârf de lance al situaţiilor de urgenţă.„Compartimentul pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă este perceput ca un vârf de lance pentru că noi luăm întodeauna contact direct cu populaţia. Încercăm să prevenim situaţiile potenţial periculoase prin exerciţii de informare preventivă şi alte activităţi. Mergem pe teren ca să-i întrebăm pe oameni dacă ştiu sau nu ştiu cum să se comportate în cazul unui cutremur, incendiu sau altă calamitate naturală. Pornim cu ideea de a dezvolta educaţia de la copii şi până la adulţi” mai spune Mădălina.

Întrebări şi răspunsuri

E grea viaţa în uniformă pentru o femeie?

De felul lor femeile sunt mai libertine dar în această meserie ne lovim de regulamente militare. M-am obişnuit oricum pentru că de felul meu sunt mai docilă. Oricum fiind foarte puţine femei în inspectorat cred că suntem puţin mai protejate de către colegii noştri

În meseria aceasta vă temeţi de ceva?

Cred că fiecare din noi ne temem de lucrurile noi cu care ne-am confruntat niciodată.Dar eu zic aşa că orice noutate este ca un joc care posedă reguli.După ce ai învăţat regulile poţi să joci la perfecţie, nu mai este nicio problemă. Dar în general nu prea mă sperii de nimic
 

Ce-i place?

Îmi place să-mi petrec foarte mult timpul cu fetiţa mea.Îmi plac foarte mult filmele de comedie care mă binedispun. Îmi plac plimbările.Mi-ar plăcea să fac o călătorie lungă pe mapamond. Îmi place vara. Îmi plac foarte mult cărţile de psihologie. Îmi place să urmăresc meciurile naţionalei de fotbal".

Ce nu-i place?

„Nu-mi place politica.Nu-mi plac oamenii falşi prefăcuţi. Nu-mi plac oamenii mincinoşi.Prefer să aud un adevăr crud decât o minciună frumoasă. Nu-mi place. Nu-mi place să etichetez oamenii la prima vedere.Nu-mi plac căile de mijloc, sunt foarte tranşanntă din punctul acesta de vedere".

Născută la Curtea de Argeş la data de 09.09.1982

Absolventă a Universităţii de Psihologie Transilvania din Braşov promoţia 2005

Căsătorită 1 copil

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite