Lupul paznic la oi: Poliţistul arestat pentru contrabandă cu ţigări lucra chiar la combaterea comerţului ilicit de ţigarete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ofiţerul de poliţie bucureştean Adrian Dragomir  care a ajuns în arest pentru 29 de zile după ce a fost depistat cu peste 20.000 de ţigări de contrabandă în portbagajul maşinii, avea atribuţii pe linia prevenirii şi combaterii comerţului ilicit de ţigarete.

Informaţiile a fost făcute publice  astăzi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău . Asupra poliţistului bucureştean, în vârstă de 30 de ani, planau suspiciuni de mai mult timp.

Potrivit anchetatorilor inculpatul Dragomir Adrian se aproviziona cu ţigări fără timbru de marcaj sau cu timbru necorespunzător din oraşele Bucureşti şi Galaţi.

Marfa care era depozitată  la domiciliul personal al ofiţerului de poliţie şi la domiciliul unor rude apropiate era apoi comercializată împreună cu mama sa Ileana Dragomir.

În baza datelor obţinute cu ocazia cercetărilor, poliţiştii buzoieni au oprit duminică în trafic autoturismul condus de inculpat, ocazie cu care s-a stabilit că acesta transporta în scop de comercializare 22.800  ţigarete care aveau aplicate banderole de marcaj din Republica Moldova.

În urma a 9 percheziţii efectuate la mai multe domicilii şi autoturisme, oamenii legii au confiscat peste 4.000 de pachete de ţigări de diferite mărci cu banderole de  provenienţă moldovenească, ucrainiană şi fără banderole de marcaj, precum şi suma de 4.384 lei.

Ţigările urmau să fie comercializate de poliţist şi mama lui prin intermediul altor persoane de pe raza municipiului Buzău. Judecătoria Buzău a admis ieri sesizarea parchetului şi a dispus arestarea celor 2 inculpaţi pentru 29 de zile.

Ofiţerul Adrian Dragomir  a absolvit în anul  2004 Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”  şi lucra la secţia 22 din Bucureşti.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite