Locurile de joacă din Buzău sunt mizerabile şi periculoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spaţiile de distracţie pentru copii care funcţionează în municipiu sunt un adevărat pericol. Unele din ele au fost amplasate chiar lângă rampele de gonoi iar altele au fost vandalizate şi sunt pline de obiecte care pot provoca accidente grave.

Locurile de joacă amenajate în cartierele din Buzău sunt puţine şi prost dotate. Mai grav este că dezinteresul autorităţilor au făcut ca aceste locuri să ajungă şi wc-uri publice pentru câinii vagabonzi care îşi fac nevoile în nisipul unde micuţii ar trebui să se joace.

Deşi părinţii sunt revoltaţi de această situaţie municipalitatea n-a făcut mare lucru în ultimii ani pentru remedierea acestei situaţii.

Reprezentanţii primăriei spun că la nivelul municipiului sunt amenjate 50 de spaţii de joacă și recunosc că majoritatea dintre ele au fost construite înainte de 1989. „Cele mai multe sunt spaţii de joacă vechi, dar noi le întreţinem anual. Au fost amenajate şi două spaţii noi, moderne în Parcul Crâng, două în Tineretului, două în Dorobanţi şi alte două în Micro 5 şi în Parcul Marghiloman”, ne declara cu ceva timp în urmă Gabriel Baltă, director tehnic în cadrul Primăriei Buzău.

Locul de joacă din cartierul din cartierul Crâng chiar de lângă Muzeul Judeţean  a fost modernizat recent dar mai mult de formă. În loc de nisip micuţii au primit pietriş de râu plin de bolovani iar fecalele de câini tronează peste tot. Căluşeii din plastic s-au rupt şi nimeni nu i-a mai înlocuit de aproape o jumătate de an. „E riscant să-ţi laşi copii singuri aici pentru că locul arată jalnic. Două figurine de plastic s-au rupt de mai mult timp şi nu le-a mai reparat nimeni, altele se ţin mai mult de formă iar suporţii de fier  sunt abandonaţi. Doamne fereşte să se rănească vreun copil în ele. ”, ne-a declarat Ioana Aldea, o bunică.

O situaţie mult mai gravă am semnalat-o în cartierul Micro 14, zonă aproape abandonată de autorităţi în ultimii ani. Doar leagănele metalice şi balansoarele ruginite amintesc de ultimele investiţii făcute aici  în anii 80.

Citeşte amănunte despre acest subiect în ediţia săptămânalului ADS. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Buzău la preţul unic de 0,9 lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite