Locuri cu potenţial turistic, lăsate de izbelişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sărata Monteoru, Siriu sau Ciolanu sunt unele dintre zonele cunoscute pentru turiştii care vor să îşi petreacă timpul liber. Însă puţini ştiu că Buzăul este înzestrat cu un potenţial turistic bogat, iar zonele de atracţie turistică sunt mult mai numeroase.

Însă, cele mai multe nu au avut parte aproape deloc de promovare. Dimpotrivă, posibilii turiştii sunt goniţi de indiferenţa autorităţilor, care nu investesc nici măcar în drumuri de acces acceptabile. „Un punct de atracţie pe harta turistică ar putea fi Năeni. Aici se pot vizita mormintele tracice, tabăra de sculptură şi biserica din piatră. Însă, Năeni încă nu este foarte vizitat din cauza drumului de accesm, cu maşina se poate ajunge doar ăână la un anumit punct", ne-a spus Cristina Partal, preşedinta ANTREC Buzău.


Unicate în Buzău


Lacurile din pădure, pinul negru sau peşterile de sare. Sunt motivele care i-ar putea face pe mulţi turişti să viziteze Bisoca, Mânzăleşti sau Meledic. În localitatea Bisoca poate fi văzută specia rară de pin negru. Dar drumul rupt şi lipsa marcajelor au lăsat în umbră aceste localităţi.

„Nu am primit niciodată bani pentru dezvoltarea turistică. Este nevoie de repararea drumului, doar astfel ar fi şi oameni atraşi să îşi facă aici pensiuni pentru că acum avem doar una. Dacă Bisoca ar deveni un punct de atracţie turistică, ar veni şi bani la bugetul local, economia ar fi în creştere şi s-ar crea şi locuri de muncă", ne-a declarat viceprimarul comunei Bisoca, Năstase Buturugă.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite