Localităţile Buzăului vor gestiona gunoaiele la comun, cu bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
84 de localităţi speră să scape de deşeuri cu fonduri UE
84 de localităţi speră să scape de deşeuri cu fonduri UE

Municipiul Buzău s–a înscris zilele trecute în cea mai mare asociaţie de dezvoltare intercomunitară din judeţ, care şi-a propus să gestioneze serviciile de salubrizare din cele 84 de localităţi membre. Asociaţia „Eco Buzău 2009” are astfel posibilitatea de a accesa câteva sute de milioane de euro pentru proiecte de salubrizare a localităţilor.

Rolul asociaţiei este de a organiza, exploata, monitoriza şi gestiona în comun serviciile de salubrizare pe raza de competenţă a unităţilor administrativ-teritoriale membre. Un scop la fel de important este şi realizarea în comun a unor proiecte de investiţii publice de interes zonal sau regional, destinate înfiinţării, modernizării şi dezvoltării, după caz, a sistemelor de utilităţi publice aferente serviciului de salubrizare. Patrimoniul iniţial al asociaţiei este de 42.000 de lei, constituit din contribuţia membrilor, care cotizează anual cu suma de 500 de lei fiecare.

„Avem posibilitatea ca prin acest nou organism să atragem sute de milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru salubrizarea localităţilor”, a declarat Constantin Boşcodeală, primarul municipiului Buzău.

Prin participarea municipiului Buzău la Asociaţia "Eco Buzău 2009 " este vizată atragerea de fonduri structurale nerambusabile pentru neutralizarea depozitului neconform de deşeuri. “La Buzău nu sunt probleme cu serviciul de salubrizare, el fiind concesionat firmei private RER Ecologic, însă putem direcţiona viitoarele fonduri către vechea groapă de gunoi. Singura problemă a municipiului Buzău este închiderea fostului depozit de deşeuri menajere, care este situat pe malul drept al râului Buzău, ieşire din oraş spre comuna Vadu Paşii”, a declarat primarul Boşcodeală.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite