Portret/Liviu Ciolan: Campion la minifotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi-a dedicat toată viaţa sportului, practicând atletismul, volei iar de ani buni este sufletul echipei de minifotbal vicecampioană naţională acum trei sezoane.

Economistul Liviu Ciolan este managerul echipei de minifotbal a Consiliului Judeţean , formaţie cu care în ultimii trei ani de activitate a obţinut primele rezultate deosebite.

Cu 10 trofee în vitrină, mândrindu-se cu un şir de 21 de victorii consecutive,  Liviu spune că are numai motive de satisfacţie. “În ultimii trei ani am câştigat consecutiv titlul de campioană a diviziei de Buzău, după ce în primele două ediţii am ieşit pe locul doi. Anul trecut am reuşit să câştigăm şi Cupa Galacticilor iar sponsorul ne-a ajutat să ajungem la finala pe ţară. O altă performanţă notabilă am avut-o în anul 2007 când echipa manageriată de mine a obţinut titlul de vicecampioană naţională” povesteşte Liviu Ciolan.

Pasiunea mistuitoarea pentru sport o are de mic copil. La numai şase ani începea antrenamentele la atltetism, iar peste ani a cunoscut primele satisfacţii în sportul de mare performanţă.

După  câţiva ani în care a participat la zeci de concursuri şi a avut parte de mai multe sezoane promiţătoare, Liviu Ciolan  povesteşte că a ajuns chiar şi campion naţional al juniorilor II. “Deşi succesul în atletism, pe care l-am avut în anii şcolii generale, îmi promitea că pot face carieră, m-am hotărât totuşi să renunţ rapid la acest sport. Şi asta din cauza unei ambiţii personale, după ce în clasa a opta am fost singurul pe vremea aceea care n-am primit echipament nou, pe motiv că au părinţii bani. Apoi am continuat să fac sport de performanţă şi la liceu. Timp de  patru ani am făcut  volei şi tot atâţia în facultate. Pe vremea aceea participam la turneee puternice în fiecare săptămână” îşi aminteşte Liviu Ciolan.

În paralel cu cariera de atlet şi voleibalist legitimat, Liviu Ciolan trăgea cu ochiul şi în ograda sportului rege, fotbalul.

La mijlocul anilor ‘80, pe vremea când marile cluburi din ţară uimeau întreaga lume fotbalistică cu o suită de performanţe excepţionale, Liviu îşi aminteşte  cum a ajuns să se perinde în fiecare week-end la Bucureşti pentru a fi alături de cele mai bune echipe ale momentului.“Pasiunea pentru fotbal am prins-o prin clasa a şaptea, când am început să joc ca amator în curtea şcolii. Eram atlet, aveam viteză şi întotdeauna îmi găseam loc într-o echipă. Aşa m-am ataşat şi de fotbal, un sport după care am ajuns să fiu de-a dreptul disperat. Aşa am ajuns să mă duc singur la meciurile disputate în cupele europene de Steaua, Dinamo sau Sportul Studenţesc. Nu cred că am ratat vreun meci al Stelei sau al echipei naţionale până acum” povesteşte Liviu Ciolan.

Întrebări şi răspunsuri

Ca suporter, ce meciurile memorabile ai trăit în tribune?

"M-a impresionat în mod deosebit partida dintre România şi Italia din 1983, când am învins prin golul memorabil a lui Bölöni. Era o atmosferă de nedescris în cuvinte pe stadion, s-au dat foc la ziare iar oamenii s-au suit pe catarge şi au smuls tricolorul. Un alt meci deosebit la care am asitat a fost cel cu Belgia. când am învins cu 2-1 şi ne-am calificat la campionatul mondial din 1994".

Dar în ceea ce priveşte echipele de club?

"Toate campaniile Stelei din cupele europene în ’86 - ’89, nu am lipsit de la nicun meci din Bucureşti. Cele mai tari meciuri ale roş-albaştrilor mi s-au părut cele cu Honved şi cu Anderlecht. Un meci la fel de frumos a fost victoria lui Dinamo în faţa formaţiei Hamburger SV".

Ce-i place?

"Îmi place foarte mult să cânt petreceri, poate şi pentru că sunt născut în aceeaşi zi cu Elvis Presley.Îmi place foarte mult muzica uşoară. În afară de fotbal, ador să mă uit la televizor la meciuri de handbal sau volei. Îmi plac foarte mult călătoriile. Prefer să consum numai mâncare sănătoasă".

Ce nu-i place?

"Nu-mi place să mă uit la fotbal feminin, pentru că nu cred că este un sport pentru fete. Aceeaşi aversiune o am şi pentru boxul feminin. Nu-mi plac călătoriile cu avionul. Nu suport oamenii făţarnici pe care îi miros de la distanţă".

Profil

Născut: 8 ianuarie 1965

Familie: căsătorit, doi copii

Studii: ASE Bucureşti 1989, masterand în Administraţie Publică şi Europeană

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite