Liceenii au reprezentat Buzăul în Parlamentul European

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii buzoieni învaţă ca şi cei din Belgia. De doi ani de zile aceştia au un parteneriat care cuprinde mai multe schimburi de experienţă între liceeni ce are drept scop perfecţionarea modului de învăţare.

„Let's Discover Europe! Active Citizenship" are ca obiective găsirea celor mai eficiente moduri de a face educaţie pentru formarea unei cetăţenii active democratice, modalităţi şi forme prin care tinerii învaţă atitudini şi comportamente civice, îşi însuşesc valorile europene participând activ la toate activităţile propuse de comunitatea în care trăiesc.

„Unul dintre lucrurile întipărite în minte a fost acela că elevii respectă cu stricteţe regulile şcolii, îşi respectă profesorii ca şi cum ar fi familia lor. Elevii belgieni sunt un bun exemplu de urmat, datorită spiritului de echipă, seriozităţii, responsabilităţii, politeţii", ne-a spus Andreea Găleată, elevă.

Proiectul a fost pregătit de elevi pe tot parcursul anului şcolar sub îndrumarea profesorilor Adriana Pietrăreanu şi Ovidiu Comşa, elevii lucrând atât individual, cât şi în echipă pentru familiarizarea cu ţările UE, au prezentat cele mai importante aspecte ale culturii şi civilizaţiei ţărilor, ajungând în cele din urmă la Belgia, una dintre ţările fondatoare ale UE.

De curând 18 elevi au mers în vizită de lucru la şcoala parteneră din Belgia unde au învăţat topici de bază ale limbii flamande, şi i-au învăţat şi pe tinerii belgieni limba română pentru vizita de lucru pe care o vor face în şcoala buzoiană în luna octombrie.

„Cred că fiecare persoană este cuprinsă de entuziasm când descoperă ceva nou. Pentru mine, participarea la acest proiect a însemnat mai mult decât entuziasm. A însemnat bucurie, amintiri dintre cele mai frumoase, cunoaşterea altei culturi, a altor locuri, a altor oameni şi mai presus de toate a semnificat deschiderea către nou şi către lume. Am rămas plăcut impresionată de ordinea în care se aflau toate lucrurile, de toleranţa şi de ospitalitatea oamenilor, de frumuseţea peisajelor şi de modul în care se desfăşura orice activitate: cu simţ de răspundere şi pasiune", spune Teodora Urjan, elevă.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite