Legumicultorii au suferit pagube uriaşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza căderilor masive de zăpadă din această iarnă, principalele bazine legumicole din judeţ au înregistrat pagube pe 174.000 metri patraţi de solarii şi pe 11.790 metri patraţi de sere. Pentru refacerea solariilor distruse de zăpadă din cele 17 comune unde au fost făcute evaluări, ar fi nevoie de circa 350.000 de metri pătraţi de folie, cele mai mari pagube fiind înregistrate în Glodeanu Sărat.   

Tot ca urmare a acestor intemperii s-au înregistrat pagube şi la Staţiunea de Cercetare Legumicolă, unde zăpada a spart peste 1.000 metri patraţi de geamuri de la spaţiile protejate ale staţiunii. Totodată, cercetătorii buzoieni şi-au salvat răsadurile cu costuri foarte mari, deoarece s-a consumat energie electrică şi gaze în cantităţi mult mai mari decât în mod normal, pentru a asigura căldura în spaţiile neafectate de zăpadă.

Pe lângă pagubele produse serelor şi solariilor, un alt dezavantaj pentru legumicultori îl constituie pierderea parţială a răsadurilor. În aceste condiţii, faptul că răsadurile vor fi produse mai târziu va  însemna tot o pagubă pentru legumicultori.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite