La trap pe Valea Chiojdului (video)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valea Chiojdului a devenit în ultimii ani o zonă turistică tot mai des vizitată, aflată la 70 de kilometri de Buzău. Turiştii care ajung în pelerinaj pe sălbatica vale a Chiojdului rămân fără cuvinte după ce descoperă peisajele desprinse parcă din poveşti.

Oamenii locului îşi întâmpină întotdeauna oaspeţii cu celebra ospitalitate românescă şi cu un pahar mic de tărie înainte de masă. Cei care vor să descopere aerul curat şi frumuseţea zonei, sunt sfătuiţi să renunţe la maşină şi să meargă pe mâna sătenilor care, la un preţ modic, le oferă o plimbare pe Valea Chiojdului în căruţe tradiţionale.

La întoarcere, prezentarea bucatelor alese. precum mielul haiducesc la groapă, iedul la ceaun, raţa leşească pe varză, produsele mocăneşti iuţi combinate cu "ţuica mortală de Chiojdu" fac deliciul turiştilor. Cei care vor să se relaxeze pot alege să se odihnească într-un cotlon al casei neobişnuit pentru un orăşean de rând, odaia cu fân.

"Baia de fân este o terapie specifică acestei zone. Pernele de asemenea sunt umplute cu iasomie şi mirosul este îmbietor. În fiecare seară când pui capul pe pernă a doua zi te trezeşti foarte bun de muncă.Am adus în acest pod de casă fân amestecat cu ierburi de munte", spune Ioan Lezeu, proprietarul pensiunii Tata Lice. Pentru o noapte de cazare, turiştii trebuie să scoată din buzunar 100 de lei pentru o cameră.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite