La Spitalul Săpoca, doar cinci medici au grijă de 300 de pacienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Distanţa relativ mare faţă de oraşul Buzău, lipsa unor stimulente financiare dar şi numărul din ce în ce mai mic de absolvenţi de neurologie şi psihiatrie, sunt cauzele celei mai mari crize de cadre medicale din Spitalul de psihiatrie şi măsuri de siguranţă de la Săpoca.

Aflat la peste 15 kilometri distanţă de municipiul Buzău, spitalul de la Săpoca se confruntă de peste un an de zile cu o criză de medici fără precedent, cei aproape 300 de pacienţi de aici aflându-se în grija a numai cinci medici specialişti. Astfel, unui medic îi revin în grijă peste 50 de pacienţi cu afecţiuni psihice. “Actul medical are de suferit şi este simplu de explicat. În loc să stau o oră cu un pacient, stau doar câteva minute”, a declarat medical Monica Moşescu, directorul medical al spitalului Săpoca.

Potrivit acesteia, situaţia este cu atât mai gravă cu cât în spitalul de la Săpoca sunt internate persoane cu probleme psihice care au nevoie de tratament şi supraveghere de specialitate. Din cauza crizei care s-a acutizat în ultimele luni, conducerea spitalului a ajuns să grăbească externarea cazurilor care nu prezintă un risc imediat şi să dea o mai mare atenţie urgenţelor.

Într-o situaţie normală, spitalul Săpoca ar trebui să aibă cel puţin 15 medici specializaţi în psihiatrie şi neurologie. La ultimul concurs de angajare, organizat la începutul anului 2008, din opt posturi scoase la concurs, a fost ocupat doar unul. “Nu am mai organizat concursuri de angajare în ultima vreme pentru că nu am avut solicitări şi am aveitat nişte cheltuieli. În momentul în care există cel puţin o cerere de angajare, atunci anunţăm concursul”, ne-a declarat medicul Monica Moşescu.

Spitalul de la Săpoca asigură de asemenea tratamentul şi terapia pentru bolnavi sau persoane condamnate penal, din opt judeţe.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite