La Colţi, alunecările au rupt drumurile şi au izolat 300 de suflete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de familii din comuna Colţi au rămas izolate după ce drumurile de acces către mai multe sate au fost distruse de alunecările de teren. Localnicii sunt îngroziţi la gândul că nicio ambulanţă nu mai poate ajunge la ei, iar ca să cumpere o pâine trebuie să străbată pe jos kilometri întregi, prin munţi. 

Către satul Muscelu - Cărămăneşti nu mai poţi ajunge decât la pas. Singurul drum de acces către cele 80 de familii care locuiesc acolo s-a rupt duminică definitiv. Versantul a luat-o la vale cu tot cu pădure şi a distrus terasamentul şoselei, ajungând până în albia pârâului Muscel. 

“Ieri când am trecut pe aici se lăsase pământul doar cât o palmă dar acum văd că a coborât un metru. Am fost în Colţi să cumpărăm pâine şi mai avem vreo trei kilometri de mers. Să ne ferească Dumnezeu să avem nevoie acum de ambulanţă, ceva”, ne-a spus Laurenţiu Dumitru, localnic.

Drumul e rupt pe aproape 50 de metri iar malul alunecă spre albia pârâului Muscel. “Am ieşit de dimineaţă cu un angajat al primăriei şi personal am tăiat nişte copaci cu drujba ca să-i proptim în mal şi să oprim înaintarea valului de pământ. Varianta de rezolvare aici ar fi un buldoexcavator cu care să umplem cu rocă această zonă şi nişte bani de la Consiliul Judeţean”, ne-a declarat Petrişor Rădulescu, primarul din Colţi.
 
Drumul spre satele Aluniş şi Colţii de Jos, unde trăiesc peste 300 de suflete, a fost rupt şi el pe 50 de metri. Din versant curge continuu şi nu se ştie cât timp va mai putea fi ţinut deschis circulaţiei. Acest drum, care duce spre aşezările rupestre, fusese reabilitat anul trecut cu un milion de euro, bani europeni.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite