La Buzău, pieţele s-au mutat pe Drumul European

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Buzoienii au găsit o metodă ieftină să îşi vândă zarzavaturile şi strugurii producţie proprie: ies cu marfa pe marginea Drumului European 85, evitând astfel concurenţa şi plata chiriei în pieţe. Mulţi dintre ei ignoră însă faptul că se supun unui pericol major de accidente.

Taxele mari pe care sunt nevoiţi să le plătească la tarabele din pieţe i-au determinat pe buzoieni să îşi scoată marfa la porţi. Clienţii sunt, în general şoferii care trec prin zonă sau chiar orăşenii care fac drumul special pentru că ştiu că găsesc marfă proaspătă, netratată şi la preţuri mai mici decât în pieţe.

"Prefer să vin să cumpăr de la poarta omului pentru că ştiu că produsele sunt proaspete, de multe ori imi iau eu din grădină ce îmi place, şi în funcţie de cantitate pot să şi negociez preţul", ne-a declarat Petruţa Voicu, o buzoiancă care îşi face piaţa de pe marginea Drumului European 85.

Fie că vând ceapaă, gogoşari, vinete, roşii şi chiar struguri, oamenii spun că le este mai uşor să vândă la drumul mare o dată pentru că nu mai plătesc taxele din pieţe şi în al doilea rând, între clienţi, au timp să mai facă una-alta prin curte.

"Nouă ne convine mai mult aşa şi avem şi clienţi. Opreşte omul, întreabă de preţ, ne mai tocmim, şi dacă nu opreşte nimeni îmi văd de treabă în curte", ne-a spus tanti Sofica, una dintre comerciante.

Pentru a atrage cât mai mulţi clienţi, ţăranii îşi vând marfa la preţurile de anul trecut şi speră ca la sfârşitul toamnei, cu banii strânşi să reuşească să îşi acopere macar banii cheltuiţi.

Atât vânzătorii cât şi clienţii ignoră, îmsă, pericolul la care se expun. Din cauza opririi neregulamentare a maşinilor şi a traversărilor, de-a lungul timpului, au avut loc numeroase accidente în care oamenii şi-au pierdut viaţa.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite