Buzău: Defrişările se fac pom cu pom, de către hoţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe harta defrişărilor, Buzăul apare cu cod portocaliu, fiind înregistrate tăieri ilegale pe suprafeţe mici. În weekend, trei cazuri de furt de lemne au fost semnalate la poliţie. La Verneşti, poliţia a oprit patru localnici care transportau cu căruţa bucăţi dintr-un stejar, alte trei atelaje cu lemne furate din pădure au fost reţinute la Pătârlagele iar la Săhăteni doi localnici au fost surprinşi chiar când tăiau un salcâm

Aseară, poliţişti din Verneşti au depistat patru localnici cu vârste cuprinse între 19 şi 59 de ani, care se deplasau cu un atelaj încărcat cu lemne, în apropierea pădurii de pe raza satului Cârlomăneşti. În căruţă au fost găsite bucăţi dintr-un stejar, în lungime de aproximativ patru metri fiecare, şi alţi arbori mai mici, însă pe niciunul dintre trunchiuri nu era aplicată amprenta dispozitivului de marcat silvic.

Cei patru bărbaţi au fost conduşi la sediul Poliţiei Comunale Verneşti pentru audieri, în urma cercetărilor efectuate stabilindu-se că lemnele fuseseră tăiate din pădurea ce aparţine unei bătrâne în vârstă de 71 de ani, din Verneşti. Materialul lemnos a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor, iar pe numele celor patru localnici s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori şi furt de arbori.

În aceeaşi zi, în timp ce acţionau pe raza satului Muscel, poliţiştii din oraşul Pătârlagele au depistat un bărbat în vârstă de 70 de ani, din localitate, care transporta cu ajutorul a trei atelaje ce aparţineau unor consăteni, lemne ce nu fuseseră marcate de reprezentanţii silvici. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că lemnele fuseseră tăiate ilegal de pe terenul ce îi aparţine.

În acelaşi timp, poliţiştii din cadrul Postului Săhăteni depistau doi localnici care tăiau fără drept puieţi de salcâm din liziera de protecţie din zona căii ferate. Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării, iar cei doi bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite