VIDEO La Buzău, viscolul şi zăpada au izolat sate şi au lăsat locuinţe fără curent electric. Imagini surprinse în iadul alb.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţul Buzău este de mai bine de 24 de ore sub asediul zăpezii. Două drumuri naţionale au fost închise circulaţiei iar pe alte trei şosele traficul vehiculelor cu masa mai mare de trei tone şi jumătate a fost restricţionat. Şi patru drumuri judeţene din sudul şi estul judeţului au rămas închise.

Cea mai gravă situaţie este pe DN 22 care leagă Râmnicu Sărat de Brăila. De două zile şi două nopţi ninge fără încetare iar eforturile celor de la drumuri naţionale par să fie zadarnice.
Şi vârstnicii înfruntă nămeţii pentru a ajunge la chioşcurile din Râmnicu Sărat

image

Chiar de la ieşirea spre Râmnicelu, drumul naţional este acoperit de dopuri înalte de zăpadă. Pe alocuri stratul de omăt măsoară mai bine de un metru şi jumătate. Localnicii care au avut nevoie să meargă la oraş au fost nevoiţi să facă drumul până acasă pe jos prin viscol.



Pentru a împiedica blocajele de autovehicule, poliţiştii de la Rutieră au decis să menţină închise cele două drumuri naţionale din zona de câmpie a judeţului: DN 22 şi DN 2B, între Costeşti şi Padina.

image

Localnicii merg trei kilometri prin viscol ca să se aprovizioneze cu butelii

Şi pe drumul naţional DN 1B care leagă Buzăul de Ploieşti traficul a fost îngreunat din cauza zăpezii de pe carosabil. Un tir care transporta butelii goale de hidrogen lichid a ajuns în şanţ după ce şoferul a pierdut controlul volanului pe carosabilul acoperit cu gheaţă şi zăpadă.

Utilajele de la secţia de drumuri naţionale Buzău au acţionat permanent pe Drumul European 85 care leagă capitala de nordul tării. Chiar şi aşa, pe anumite tronsoane autovehiculele au circulat cu mai puţin de 30 de kilometric pe oră din cauza vizibilităţii reduse, a ninsorii abundenete şi a viscolului.

image

Copiii din Râmnicelu se obişnuiesc de mici cu viscolele

image

Patru localităţi din partea de nord a judeţului Buzău au rămas mai bine de 24 de ore fără curent electric. Din cauza greutăţii omătului, crengile copacilor s-au rupt ori s-au lăsat peste conductorii electrici şi le-au scos din funcţiune. Echipele de la Electrica au lucrat la foc continuu, iar în această seară în toate gospodăriile afectate a fost restabilită alimentarea cu energie.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite