Karina Bechir, eleva care scrie poveşti, pictează şi cochetează cu televiziunea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Karina Bechir
Karina Bechir

Când tinereţea şi frumuseţea sunt completate de talent, personalitatea omului îmbracă o aură specială, care-l face pe individ altfel decât ceilalţi. Iar când tinereţea şi frumuseţea sunt completate nu cu unul, ci cu o sumă de talente, atunci se conturează şi un nume: Karina Bechir.

La numai 15 ani, Karina este o artistă completă. Scrie poezie şi proză încă de la vârsta de şapte ani. „În clasa întâi, aveam un învăţător, la Iaşi, care nu îmi plăcea deloc pentru că nu mă lăuda niciodată. În clasa a doua am venit la şcoala 11, din Buzău, şi au început să apară şi premiile întâi. Aici am început să scriu poezie şi proză”, îşi aminteşte Karina.

O revistă şcolară  i-a deschis apetitul pentru scris. „La şcoală apăruse revista lunară Anotimpuri şi ne-au întrebat profesorii dacă vrem să scriem în ea. Prima poezie pe care am publicat-o se numeşte Dorinţă, după care am scris mereu câte ceva, în fiecare număr”, spune micuţa scriitoare.

Karina s-a apucat repede şi de proză, sub formă de povestioare, pe care le-a publicat în paginile aceleiaşi reviste. „Viaţa ca un pom cu frunze” şi „Pantofii de balerină”, sunt primele roade ale imaginaţiei fetei. „În pantofii de balerină am scris despre o fetiţă pentru care baletul era cel mai important lucru din viaţa ei. Din păcate, o maşină a lovit-o, spulberându-i visul de a deveni o mare artistă. Suportă foarte greu noua viaţă însă face rost de o proteză iar finalul este unul fericit”, povesteşte Karina.

Karina a participat la numeroase concursuri de creaţie, „Tinere condeie”, „Copiii României creează”, unde s-a clasat de fiecare dată pe primele locuri.

Atunci când nu are teme pentru acaă ori chef de scris poezii, Karina pictează. „Am mers la cercul de pictură de la Clubul Copiilor şi acolo am învăţat să comunic şi prin culoare. Am luat două medalii de argint la un concurs internaţional de pictură din India, cu desene cu tema Căluşarii şi O zi în Maramureş. Am un unchi pictor şi cred i-am moştenit un pic din talent”, spune adolescenta.

Karina Bechir nu se mulţumeşte numai cu pictura şi literatura, ci cochetează şi cu alte dimensiuni ale artei. De câţiva ani, este prezentatoarea unei emisiuni de televiziune, pentru copii, la Campus TV. „Simt că televiziunea mă cucereşte din ce în ce mai mult. Acum realizez emisiunea Campusul Copiilor, duminica de la ora 10, unde aduc copii talentaţi din tot judeţul. Îmi face o mare plăcere să îi promovez, fiindcă şi eu am ost ajutată la rândul meu”, spune Karina. Micuţa artistă a luat primul contact cu mass-media, când era în clasa a patra. Ani la rând a realizat la Campus FM o emisiune despre animale şi natură.

Karina a simţit că mai este loc de explorat pentru noi arte. Aşa că, de ceva timp frecventează şi cursurile cercului de actorie de la clubul copiilor. „La deschiderea anului şcolar, am fost încântată de cum îşi promovau activitatea profesorii de la cercul de teatru de la clubul copiilor. Mi-am spus că este cazul să merg şi aici. Acum am ajuns să prezint toate spectacolele pe care le organizează cercul de teatru”, spune Karina.

Întrebări şi răspunsuri:

Care este programul unei zile din viaţa ta? „Nu sunt foarte aglomerată. Mă trezesc la ora 7, mă apuc de învăţat, la ora 12 merg la şcoală, vin acasă, stau pe internet o oră, după care mă apuc de scris sau de pictat, după cum am chef. La sfârşit de săptămână îmi place să mă întâlnesc la un suc cu colegii mei de la liceu”.

Care sunt gândurile de viitor? „Eu aş vrea să urmez o carieră în televiziune, prezentator sau reporter însă nu exclud ca pe parcurs să  apară alte priorităţi. Tata ar fi vrut să urmez un sport, chiar să fac ceva pe linia asta, iar mama îmi acordă libertate totală de alegere. Aş mai vrea să am o grădiniţă particulară”.

Ce îţi place? „Îmi plac jeleurile şi fără ele nu trăiesc. Îmi place să mă  joc cu pisica, să mă plimb de fiecare dată când am timp, îmi place să ascult muzică populară şi R&B. Cel mai mult, însă, ador să îmi văd părinţii fericiţi, datorită mie”.

Ce nu îţi place? „”Nu îmi place să văd lunmea din jur nefericită, mai ales animalele. Sufăr o dată cu ele şi nu îmi place deloc acest sentiment. Nu îmi place să mă enervez. Ajung greu să mă  supăr dar la nervi mă descarc pe toate persoanele din jurul meu. Îmi pare rău după aceea. Nu ascult manele şi muzică rock”.  

PROFIL

Născută pe data de 18 mai 1994, în municipiul Buzău.

Studii – elevă  în clasa a 9-a la Colegiul Naţional B.P. Hasdeu

Familie: singură la părinţi

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite