Jumătate dintre orfani fac sărbătorile la stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şi în acest an, fraţii Zaharia vor rămâne în centrul de plasament
Şi în acest an, fraţii Zaharia vor rămâne în centrul de plasament

Vor împodobi bradul alături de educatori, departe de mângâierea mamei şi de braţul protector al tatălui. Este cazul a peste 300 de copii din centrele de plasament buzoiene.

Nici de Crăciun, familia nu-i vrea aproape. Doar 351 de copii şi tineri din sistemul de protecţie socială vor petrece sărbătorile în familia naturală sau la bunici. Pentru ceilalţi aproximativ 300 de asistaţi care vor rămâne în centrele Protecţiei Copilului, se vor organiza mese festive şi activităţi de petrecere a timpului liber.

Cei rămaşi în internate sau în modulele familiale vor avea parte de mese festive, cu bucate tradiţionale româneşti, din care nu vor lipsi toba, lebărul, sarmalele cu mămăliguţă, friptura cu garnitură, cozonacii şi tortul.

De asemenea, cadrele care vor fi de serviciu în zilele de sărbătoare le vor organiza micuţilor spectacole cu colinde şi plimbări în Orăşelul Copiilor.

Mai puţine învoiri

„Majoritatea celor care vor rămâne în serviciile rezidenţiale sunt din instituţii specializate pentru copii şi tineri cu deficienţe sau probleme grave de sănătate, pentru care continuitatea în acordarea de îngrijiri specializate este o necesitate", a declarat Roxana Kovacs, purtător de cuvânt al DGASPC Buzău.

Din aceeaşi sursă am mai aflat că pentru copiii şi tinerii care rămân în serviciile rezidenţiale, nu au fost primite solicitări din partea familiei naturale sau extinse deoarece nu există posibilităţi de îngrijire normală în familiile lor ori la rude sau chiar nu este menţinută niciun fel de legătură familială.

Anul trecut, de sărbători, dintre cei 796 de copii şi tineri din cadrul sistemului de protecţie specială al DGASPC Buzău, peste 400 au mers în familiile lor.

Dintre aceştia, majoritatea au revenit odată cu începerea cursurilor şcolare însă au fost înregistrate şi 28 de cazuri în care cei plecaţi au revenit cu o mică întârziere.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite