Jumătate dintre buzoieni preferă să îndure frigul în apartamente decât să plătească căldura

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luminiţa Rotaru şi fiica de opt ani, Mădălina, preferă factura mică şi să stea îmbrăcaţi în casă
Luminiţa Rotaru şi fiica de opt ani, Mădălina, preferă factura mică şi să stea îmbrăcaţi în casă

Regia Autonomă Municipală a început furnizarea agentului termic doar la blocurile unde au solicitat acest lucru Asociaţiile de Proprietari. Jumătate dintre acestea au preferat ca facturile la întreţinere să nu conţină încă şi costurile căldurii.

Instalaţiile au început să fie umplute cu agent termic de joi seară, însă caloriferele buzoienilor racordaţi la sistemul central s-au încălzit doar la blocurile unde s-a cerut deschiderea vanelor din subsol.

Dispecerul de serviciu de la RAM ne-a spus că până astăzi numai aproximativ jumătate dintre asociaţii au cerut să le fie furnizată căldura. Ion Barbu, preşedintele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari, a explicat că în foarte multe blocuri oamenii au ajuns la un acord şi au ales, în detrimentul confortului termic din apartamente, să mai scape măcar o lună de plata costurilor destul de ridicate pentru căldură.

„La mine în asociaţie, sunt 11 blocuri. Trei dintre ele din întâmplare au căldură, aveau vanele rămase deschise din sezonul rece precedent şi nu au mai cerut închiderea lor, deşi iniţial aleseseră să mai aştepte. În celelalte opt blocuri s-a ajuns la un consens, că frigul este încă suportabil şi să ţină facturile mai mici măcar încă o lună", a declarat Ion Barbu.


Reprezentanţii asociaţiilor care se răzgândesc şi vor căldură, pot solicita acest lucru la dispeceratul RAM, la numărul de telefon 0238 712830

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite