Jumătate din oraş, monitorizat cu peste 150 de camere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Furturile din maşini, tâlhăriile în plină stradă sau scandalurile publice vor ajunge într-o arhivă video a primăriei.Sistemul de supraveghere video trebuie să fie funcţional în cel mult un an.

Străzile din trei cartiere mărginaşe şi centrul istoric al oraşului vor fi acoperite metru cu metru de un sistem performant de supraveghere video, pe care primăria îl va monta în 2011, cu bani de la Uniunea Europeană, în cadrul unui proiet de dezvoltare urbană.

Primăria trebuie să realizeze sistemul de supraveghere video în termen de 12 luni de la semnarea contractului de finanţare europeană, prin care îi sunt alocaţi acestui proiect 2.185.000 de lei, nerambursabili. „Până la sfârşitul anului încercăm să parcurgem primele etape, publicarea anunţului de licitaţie în SEAP (n.r. - Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) pentru cumpărarea echipamentelor şi apoi montarea lor”, a declarat Marilena Cergă, responsabil de proiect.

Într-o primă fază este prevăzută achiziţia unui sistem de supraveghere compus din infrastructură pentru transfer de date, echipamente pentru transmisia de date, 94 de camere video fixe şi alte 62 de camere mobile precum şi un dispecerat central de monitorizare. „Dispeceratul o să fie amenajat la subsolul Palatului Comunal şi va funcţiona continuu. Operatorul va avea posibilitatea să ghideze de la un pupitru camerele mobile în direcţia dorită. Dispeceratul va fi conectat şi la poliţie”, a adăugat Marilena Cergă.

Prin acest proiect, primăria doreşte combaterea faptelor antisociale în câteva din cartierele mărginaşe, cele din zona de acţiune urbană pentru care accesează fondurile europene. „La noi sunt bătăi la fiecare sfârşit de săptămână, între puştii ăştia care stau până noaptea târziu la intersecţie. Pe unii vecini i-am auzit de câteva ori că se plângeau că le-au fost zgâriate maşinile. Poate se astâmpără dacă ştiu că vor fi filmaţi”, ne-a declarat Marcel Alstanei, pensionar din cartierul Poştă.

Camerele vor acoperi periferia

Potrivit proiectului, vor fi montate camere pe străzile din cartierele Mihai Viteazu şi Poştă, în zona Marghiloman, în parc dar şi pe străzile din vecinătate,  ca şi pe strada Cuza Vodă. Cea mai mare concentrare de camere va fi în apropierea şcolilor, a autogării şi  în staţiile de autobuz şi taxi.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite