Jumătate de oraş primeşte noroi în loc de apă potabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O pană de curent, urmată apoi de o altă defecţiune la reţeaua electrică, a lăsat jumătate de oraş fără apă potabilă. De mai bine de trei zile la robinetele buzoienilor din mai multe cartiere curge un lichid cafeniu, unsuros, care numai apă potabilă nu poate fi numit.

Problemele au început să apară la începutul săptămânii când o defecţiune la o linie de înaltă tensiune a oprit funcţionarea sursei de apă Crâng, care alimentează aproape jumătate de oraş. După ce echipele societăţii Electrica au repus în funcţiune sistemul, a fost reluată furnizarea apei către consumatori, însă, din cauza presiunii, a fost antrenată toată mizeria depusă pe conducte.

„Dorel”, în acţiune

Ghinioanele s-au ţinut lanţ pentru cei de la Compania de Apă dar şi pentru abonaţii lor, căci a doua zi a picat iar curentul. De acestă dată vina a fost a unor muncitori ai Companiei care, din neatenţie, au tăiat un cablu electric la sursa Crâng şi pentru a doua oară a fost oprită furnizarea apei potabile . ”Astfel de incidente nu pot fi prevăzute. Nu am avut cum să anunţăm întreruperea alimentării cu enegie electrică pentru că nu au fost lucrări programate” ne-a declarat Vili Daniel Bârea, inspector de avarii la socioetatea Electrica. 

Aparatură electrocasnică defectă

Efectele avariei au fost aceleaşi ca în ziua precedentă şi încă sunt de actualitate. Apa nu poate fi folosită în nici un caz pentru băut sau gătit, dar nici măcar pentru uz casnic. Aşa se face că magazinele de cartier au înregistrat vânzări record de apă plată în timp ce la Compania de Apă reclamaţiile nu mai contenesc. Oamenii se plâng că apa ruginită le-a distrus maşinile de spălat şi li s-au defectat centrale termice de apartament. „Mi s-a blocat maşina de spălat. Cred că s-au înfundat filtrele cu rugina din apă. La noi, în cartierul Micro III, apa este neagră şi nu mai poate fi folosită la nimic”, susţine Silvia Albu.


 Reprezentanţii Companiei de Apă spun că vor ţine cont de reclamaţiile oamenilor. „Abonaţii care au reclamat defecţiuni, pot face cereri la noi şi vor fi despăgubiţi. Vom ţine cont de reclamaţii şi vom scădea din facturi consumul înregistrat în zilele în care au fost probleme” ne-a declarat Dumitru Cristea, directorul operaţional al Companiei de Apă Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite