Judeţul Buzău va avea de la anul peste două sute de clase pregătitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În funcţie de numărul de copii care vor împlini vârsta de şase ani la începutul anului şcolar viitor, în judeţul Buzău se estimează că vor fi înfiinţate de către Inspectoratul Şcolar un număr de 230 de clase pregătitoare.

Inspectorul şcolar general Florina Stoian spune că spaţiile identificate pentru funcţionarea acestor clase sunt în mare majoritate în şcoli, asta pentru ca elevii să se obişnuiască şi cu clădirea în care vor învăţa următorii patru ani dar şi cu învăţătorul. Cât priveşte numărul cadrelor didactice care se vor ocupa de clasele pregătitoare, acesta este insuficient spune Florina Stoian şi ar mai fi nevoie de încă 40 de învăţători.

Cert este că educatoarele care au dublă specializare ar putea fi şi ele trecute la clasa pregătitoare dar din primăvară s-ar putea face cursuri de perfecţionare asta şi în ideea de a se pune la punct cu curricula şcolară pentru acest nivel de şcolarizare. Inspectorul general al IŞJ buzău mai spune că părinţii au venit deja să-şi înscrie copiii în clasa pregătitoare însă înscrierile vor începe de pe 1 ianuarie.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite