Jandarmii gălăţeni şi buzoieni pleacă în Kossovo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plutonierul major Georgică Bratu (stânga) îl va înlocui pe bunul său prieten Adrian Furcilă (dreapta)
Plutonierul major Georgică Bratu (stânga) îl va înlocui pe bunul său prieten Adrian Furcilă (dreapta)

Aceştia vor acţiona în cadrul misiunii Eulex, sub egida Uniunii Europene, pentru evitarea reluării conflictului dintre populaţia albaneză şi cea sârbă.

Acesta este cel de-al doisprezecelea contingent care execută misiunea de menţinere a păcii în Kosovo, prestaţia jandarmilor români   fiind apreciată   de reprezentanţii O.N.U . De la Galaţi va pleca în misiune plutonierul major Georgică Bratu, care  îi va înlocui pe colegii săi, Vasile Soare, Mihai Chiculiţă şi Adrian Furcilă.
 
De asemenea, de la Buzău va pleca plutonierul Viorel Dumitru, aflat deja la a doua misiune în Kossovo.

“Mi-am dorit să continui tradiţia Jandarmeriei Galaţi. Am reuşit să intru în detaşamentul Kosovo în urma unor examene riguroase, lucru pe care l-au reuşit numai  cei mai buni dintre cei mai  buni. Este o mare mândrie pentru mine să mă duc acolo”, ne-a spus plutonierul Bratu.

Reamintim că, în data de 25 noiembrie, 82 de jandarmi români aflaţi în Kosovo au primit din partea EULEX o medalie, în semn de recunoaştere a profesionalismului dovedit pe timpul executării misiunilor.

“În prima etapă, cu mijloace auto, vor pleca 75 de jandarmi, iar alţi 40 de luptători vor ajunge în Kosovo peste două săptămâni.”, a declarat lt. Costin Barbu, purtătorul de cuvţnt al IJJ Galaţi.

Faţă de precedentele mandate (sub egida ONU), care se derulau pe o perioadă de un an, mandatul EULEX are o durată de şase luni.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite