Jandarmii buzoieni, în misiune la Centrul de Transfuzii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 80 de jandarmi au luat cu asalt Centrul de Transfuzii Buzău, încă de la primele ore ale dimineţii. Ofiţeri, subofiţeri şi personal civil au venit aici, nu în calitate de apărători ai legii, ci ca donatori voluntari de sânge.

Acţiunea donatorilor îmbrăcaţi în uniforme bleu-jandarm a început la ora 8. Primul care s-a aşezat la priza pentru recoltare a fost chiar comanantul unităţii, locotenent colonelul Florin Micheten, acesta fiind la a treia „misiune” umanitară de acest fel. „Este un gest pe care toţi trebuie să îl facem. Este suficient să ştii că acest sânge pe care îl donezi va salva multe vieţi”, a spus comandantul jandarmilor, la finalul actului medical.



Personalul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău a donat sânge în cadrul campaniei „Dăruind o picătură din sângele tău, dai o şansă vieţii aproapelui”, declanşată luna trecută de Centrul de Transfuzie Sanguină. Cu ajutorul jandarmilor, au ajuns în rezerva centrului peste 80 de unităţi cu peste 30 de litri de sânge. Fiecărui militar i-a fost recoltat câte 380 de mililitri de sânge, rezervă care va ajunge la Urgenţele unor spitale din Buzău şi Bucureşti.
 

image
Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite