Buzău: Italianul care a lăsat Calvin Klein pentru o afacere în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu doar românii pleacă la joburi în ţările occidentale, ci şi străinii vin să muncească la noi ori să-și deschidă afaceri. Pare o utopie, dar totuşi e realitate: un italian a renunţat la postul de director de producţie la o firmă celebră din ţara natală pentru a trăi în Buzău. Are un atelier deschis la marginea oraşului şi lucrează împreună cu localnicii pentru branduri importante din lumea modei, precum Prada sau Calvi

Angelo Serafin are 52 de ani şi deja se declară un iubitor de pământ românesc. A ajuns să iubească această ţară, pentru că aici a găsit tot ce avea nevoie. Culmea este că a renunţat în ţara sa natală la un loc de muncă foarte bun: a lucrat timp de 13 ani ca director de producţie în firma Reply, iar apoi alţi doi ani la Calvin Klein. A plecat să caute pentru companie o piaţă de producţie mai ieftină, a ajuns în România prima dată în 1991 iar peste alţi opt ani s-a hotărât să nu mai plece.

Are peste 500 de angajați, toți foarte pricepuți în meseria lor. Face blugi pentru firme importante din toată lumea sau personalizează jeanşii, aplicându-le diverse capse sau decolorându-i. Este unul dintre cei mai importanți plătitori de taxe și impozite autorităților române și spune că statul ar putea să fie mai atenți măcar cu angajații săi. "Autorităţile ar putea să fie mai atente cu oamenii noştri, să le asigure mijloace de trensport moderne, infrastructură, apoi asigurările să fie mulţumitoare", spune Angelo Serafin.

Locuieşte în Buzău împreună cu soţia şi fiul său, în vârstă de 17 ani, şi deja consideră că aici este casa lor, chiar dacă au suflet italian. Nu şi-a vândut casa din Italia pentru că de acel loc se leagă multe amintiri, însă spune că acum Buzăul este casa sa.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite