Ionela Goran, o handbalistă înnăscută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionela Goran a iubit sportul de când se ştie. Înainte să meargă la şcoală, în clasa întâi, a ştiut că asta este ceea ce vrea să facă în viaţă şi nu s-a dat niciodată înapoi de la a-şi exercita pasiunea, chiar alături de băieţi mai mari ca vârstă.

Ionela mergea cu plăcere la toate meciurile de la ţară, iar când avea timp juca fotbal pe maidan. În clasa a noua, a venit la Liceul cu Program Sportiv din Buzău şi făcea în acelaşi timp şi handbal şi atletism, însă după un an a ales doar handbalul.


„Atletismul m-a ajutat foarte mult pentru că dezvoltă capacităţile fizice, motrice"
, ne-a spus Ionela Goran.


La liceu a jucat în echipele de juniori, iar în clasa a XI-a a plecat la Râmnicu Vâlcea, după ce a fost remarcată încă din timpul junioratului. A stat în Vâlcea trei ani, perioadă pe care sportiva o consideră destul de grea mai ales că este foarte dificil să fii cooptat într-o echipă mare ca Oltchimul. Apoi a ales să joace la Cluj.


„Am jucat doi ani aici şi am avut câteva momente foarte bune pentru cariera ea, în primul an am ocupat locul trei în campionat cu echipa, am câştigat un meci împotriva echipei din Vâlcea şi noi am considerat-o o performanţă", ne-a spus sportiva.


În cupele europene


Ionela Goran a luat o scurtă pauză după ce a rămas însărcinată, dar în scurt timp a revenit la antrenamente, însă la echipa Braşovului. Acolo a jucat într-o echipă tânără, cu multă dorinţă de joc. După doi ani alături de Braşov, a plecat la Rapid.


„A fost un pas important pentru că am jucat în cupele europene, am câştigat un campionat, Cupa României, un salt foarte mare pentru mine"
, spune Ionela.

Întrebări şi răspunsuri


Când ai venit la echipa din Buzău?
După ce am încheiat cu Rapidul, am ales să vin la Buzău şi pentru că aici aveam familia. La început eram o echipă puternică şi valoroasă financiar şi nu numai, însă nu era o echipă foarte omogenă. Acum se va forma o echipă mai competitivă şi nu vom mai lupta doar pentru retrogradare. Dar cu dăruire în teren, eu cred că acest lucru se va realiza.


Cum sunt meciurile cu echipe din străinătate?
Trebuie să îţi schimbi mentalitatea într-un joc de acest gen, cu echipe din străinătate. Toată lumea vrea să câştige şi este o şansă mai specială să câştigi, îţi creşte valoarea şi palamaresul echipei.


Profil:
Născută: 18 august 1977, Buzău
Ocupaţie: handbalistă, legitimată la HCM Buzău
Familie: căsătorită, un copil

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite