Ionel Pinghel excelează şi la şcoală şi pe terenul de fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Pinghel
Ionel Pinghel

Este unul dintre cei mai buni elevi din cadrul Grupului Şcolar Industruial Transporturi Căi Ferate şi în timpul liber joacă în echipa de fotbal Viitorul Ruşeţu.

Ionel Pinghel este elev la profilul tehnician desenator construcţii şi instalaţii, iar rezultatele şcolare deosebite îl recomandă ca fiind unul dintre cei mai buni elevi din şcoală.

Una dintre materiile sale preferate este educaţia antreprenorială şi, de curând, împreună cu colegii săi a participat la un concurs tematic la care echipa s-a clasat pe locul II pe judeţ.

"Profesorii ne-au explicat că este un concurs, Prima Mea Afacere, se numea, la care au participat toate grupurile şcolare. Ne-am pregătit, iar la concurs ne-a picat cazul ceasului cu quartz. Noi ştiam că eleveţienii l-au inventat dar au întârziat apariţia , iar japonezii le-au luat-o înainte şi au lansat acelaşi proiect pe piaţă. A trebuit să găsim soluţii, ce ar fi trebuit să facă elveţienii, care a fost greşeala lor şi aşa mai departe. Ne-am descurcat destul de bine dar au fost câteva probleme şi am luat locul II, deşi am muncit mult. Asta ne determină să ne organizăm mai bine data viitoare", ne-a declarat Ionel Pinghel.

Competiţia îl pregăteşte pentru viitor

Profesorii au fost cei care au insistat să participe la concursuri pentru a se obişnui cu competiţia şi cu rigorile unui examen.

"Am fost selectat de profesori pentru că aveam medii mari iar eu am acceptat pentru că mi s-a părut o idée bună, o provocare. Astfel îmi testez cunoştinţele şi mă şi obişnuiesc cu examenele, lucru absolut necesar pentru viitor", ne-a mărturisit Ionel.

O altă mare pasiune a elevului este fotbalul. De doi ani joacă pe postul de mijlocaş la echipa de ligă inferioară Viitorul Ruşeţu.

"În general îmi plac foarte mult provocările şi tocmai de aceea îmi place foarte mult şi fotbalul. Încerc să îmi fac timp şi pentru şcoală şi pentru fotbal, astfel încât să nu neglijez nimic. Până acum am reuşit să mă descurc. Satisfacţiile sunt mari pe ambele planuri şi tocmai asta mă ajută să continui", ne-a mai spus Ionel.


Băiatul ne-a mărturisit că a început deja să se pregătească pentru că îşi doreşte dea admitere la Academia de Marină. Dacă nu va reuşi să prindă un contract cu o echipă din ligile superioare la fotbal speră să îşi poată întreţine familia din voiaje.

"Îmi place foarte mult să călătoresc şi tocmai de aceea m-am decis să dau la Marină. Dar pentru că cerinţele sunt foarte mari şi se intră destul de greu am început să mă pregătesc încă de pe acum şi sunt conştient că nu am voie să slăbesc ritmul. Mă bucur şi de susţinerea părinţilor şi a profesorilor, iar acest lucru mă ajută foarte mult", ne-a mai spus Ionel Pinghel.


Întrebări şi răspunsuri:


Materiile de specialitate pe care le studiaţi par grele, cum te descurci?
Par grele pentru cei din afară care nu ştiu ce înseamnă dar când ajungi să înveţi şi vezi ce înseamnă fiecare, ajung să îşi placă. E drept că este mult de învăţat dar ne ajută mult şi profesorii care ne explică şi ne fac să ne placă.


Vrei să continui să joci fotbal?
Aş vrea pentru că îmi place foarte mult. Deocamdată reuşesc să mă descurc şi cu şcoala şi cu fotbalul şi sper să nu fiu nevoit să renunţ la niciuna dintre pasinile ele. Mă voi decide în timp ce voi face dar în niciun caz nu voi neglija şcoala.

Ce îi place

Îmi place foarte mult sportul, fotbalul, in special. Îmi place să îmi petrec timpul cu oameni dragi mie, cu familia, cu pritenii. Îmi plac oamenii serioşi, de cuvânt, pe care te poţi baza. Îmi place să călătoresc, să descopăr lucruri noi.

Ce nu îi place

Nu îmi place să dezamăgesc oamenii de lângă mine. Nu îmi plac oamenii neserioşi, şi cel mai rău mă deranjează atunci când acord încredere totală unui prieten şi el mă dezamăgeşte. De asemenea, nu îmi mai place să fac compromisuri sau să fiu stresat.

Profil:
Născut: 19.08.1993 la Buzău
Ocupaţie: Elev în clasa a XI-a
Familie: Doi fraţi şi o soră

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite