Investiţii austriece, în viticultura buzoiană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorul de vinuri Lacerta Winery a inaugurat astăzi o cramă, un salon de degustări şi un magazin de profil în satul Finţeşti, comuna Năeni, urmare a unei investiţii de cinci milioane de euro, cu care compania austriacă a pătruns pe piaţa de profil din România.

Proiectul a fost realizat de un grup de investitori austrieci, atât din surse proprii, cât şi cu ajutorul Fondului European Agricol de Dezvoltare Rurală. Banii au fost investiţi anul trecut în noua unitate de producţie ce foloseşte o tehnică de vinificare modernă, bazată pe principiul gravitaţional, limitându-se astfel nevoia folosirii pompelor.
Vinurile Lacerta sunt produse exclusive în podgoria Dealu Mare, iar crama are o capacitate de producţie de 380.000 de litri de vin pe an. Reprezentantii companiei doresc însă să tripleze producţia până în 2013.

Producătorul de vinuri Lacerta deţine peste 80 de hectare de vie, la graniţa dintre judeţele Buzău şi Prahova. Deşi nu este prezent pe piaţă de foarte multă vreme, grupul de investitori austrieci a reuşit să se impună printre vinificatorii din România, câştigând patru medalii în cadrul “Salonului Internaţional de Vinuri Vinvest”. Premiile au fost acordate pentru soiurile roşii Cabernet Sauvignon ’09, Cabernet Sauvignon Shriraz, Cuvee IX şi pentru vinul alb Cuvee X.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite