Investiție SAPARD "săgetată" de războiul dintre consilieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sătenii din Săgeata aşteaptă soluţionarea disputei
Sătenii din Săgeata aşteaptă soluţionarea disputei

Când consilierii locali se ceartă, suferă omul de rând. Localnicii din comuna buzoiană Săgeata se uită, cu jind, cum le trece conducta de apă prin fața casei, însă aprovizionarea cu apă potabilă o fac tot cu găleata, ca pe vremuri, de la fântâna stradală.

O conductă cu bucluc

Explicația este simplă: deși primăria a introdus rețea de apă cu bani de la SAPARD, nimeni nu se poate branșa la ea, deoarece unii consilierii locali întârzie să înființeze societatea care va gestiona serviciul de apă al comunei.

Localnicii din Săgeata au fost bucuroși când au aflat, în urmă cu trei ani, că vor avea apă în casă, prin amenajarea unei aducțiuni de apă, cu o investiție de aproape 4 milioane de lei, prin SAPARD.

Timpul s-a scurs, conducta a fost trasă, iar programul  trebuia continuat din decembrie 2008 cu branșarea abonaților casnici.

Lucrările stagnează de aproape un an

De aproape un an, lucrările au stagnat iar oamenii încă se aprovizionează, cu găleata, de la cișmeaua stradală. „Ne-au spus că o să avem apă în casă iar acum venim tot cu găleata, de la juma de kilometru.

"Măcar să ne fi lăsat să tragem singuri conducta în curte, că e descurcam”, spune un Nicolae V., un sătean supărat că n-are nici acum cişmea.

Consilierii bată-i norcul!

Cauza blocării proiectului este neînțelegerea din consiliul local, dintre două tabere  consilierii care susțin primarul și o altă tabără din jurul viceprimarului ce deţine majoritatea în consiliu.

Unii spun că, în termen de doi ani, de la introducerea conductei, trebuie finalizată branșarea localnicilor, iar ceilalți susțin că în primii doi ani, nimeni nu are voie să se branșeze.

Din acest motiv, hotărârea de înființare a unui serviciu public de apă, care să gestioneze alimentarea cu apă, a fost respinsă în repetate rânduri.

În doi ani, de la terminarea lucrării, toţi cei 300 de abonaţi care au semnat pentru aducţiunea de apă ar fi trebuit să aibă branşamentul făcut”, susţine primarul din Săgeata inginerul Adina Bădescu.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite